Sirija: Pobunjenici oborili avion i helikopter režimskih snaga

Objavljeno / ažurirano:

Kako javljaju sirijski aktivisti, avion Mig-17 šijitskih režimskih snaga oboren je danas dok je bio u svojoj zločinačkoj misiji na istoku Idliba.

Ubijeni pilot je po činu brigadni general. Pored njega, pobunjenici su danas eliminisali i još dva visoka oficira: jednog pukovnika specijalnih snaga i jednog pukovnika 4. divizije.

Također, oboren je i jedan helikopter koji je bio zadužen za bacanje smrtonosnih barel bombi koje su do sada usmrtile na hiljade civila širom Sirije.

Pored pomenutih gubitaka, režim je zadnjih dana izgubio i veći broj tenkova i oklopnih vozila. Neki od snimaka uništenja režimskih tenkova prikazani su ispod.

Aktivisti također javljaju da je džihadsko-pobunjenički savez Tahriruš-Šam (HTŠ) jučer izveo dva smrtonosna napada autobombama na položaje šijitskih snaga na frontu Kafr Halab na zapadu provincije Halep.

U međuvremenu, turski konvoj zadužen za nadgledanje primirja, ponovo je bio meta zračnih napada, javljaju aktivisti.

(Aktivisti / PV)

NOVO NA SAJTU

Guardian: Kina izgradila 400 kampova za pritvor muslimana

0
Mreža kampova u koje se pritvaraju Ujguri i pripadnici drugih muslimanskih manjina uključuje i 14 koji se trenutno grade.
Islamske teme

Sedam najvećih grijeha

Preporučeni sadržaj

Zašto su muslimani razjedinjeni

0
Rekao je Uzvišeni Allah: „Od onih koji govore: ‘Mi smo kršćani’, Mi smo zavjet prihvatili, ali su i oni dio onoga čime su bili opominjani...

Islamske teme