Sirija: Pobunjenici oborili avion i helikopter režimskih snaga

Objavljeno / ažurirano:

Kako javljaju sirijski aktivisti, avion Mig-17 šijitskih režimskih snaga oboren je danas dok je bio u svojoj zločinačkoj misiji na istoku Idliba.

Ubijeni pilot je po činu brigadni general. Pored njega, pobunjenici su danas eliminisali i još dva visoka oficira: jednog pukovnika specijalnih snaga i jednog pukovnika 4. divizije.

Također, oboren je i jedan helikopter koji je bio zadužen za bacanje smrtonosnih barel bombi koje su do sada usmrtile na hiljade civila širom Sirije.

Pored pomenutih gubitaka, režim je zadnjih dana izgubio i veći broj tenkova i oklopnih vozila. Neki od snimaka uništenja režimskih tenkova prikazani su ispod.

Aktivisti također javljaju da je džihadsko-pobunjenički savez Tahriruš-Šam (HTŠ) jučer izveo dva smrtonosna napada autobombama na položaje šijitskih snaga na frontu Kafr Halab na zapadu provincije Halep.

U međuvremenu, turski konvoj zadužen za nadgledanje primirja, ponovo je bio meta zračnih napada, javljaju aktivisti.

(Aktivisti / PV)

NOVO NA SAJTU

Afganistan: Talibani srušili neprijateljski vojni helikopter u Takharu

0
Vojni helikopter Mi-17 koji pripada afganistanskoj marionetskoj vojsci srušen je u sjevernoj pokrajini Takhar, rekli su izvori bliski talibanima. ”Helikopter je srušen dok je nadlijetao...
izrael u blokadi

Izrael u blokadi

abdest

Nedoumice u vezi s abdestom

Preporučeni sadržaj

Sto slabih i izmišljenih hadisa (4)

0
Hadis 61: Pripazite se pronicljivosti vjernika jer on gleda Allahovim nurom. Hadis je slab. Pogledaj: Tenzihuš-šeri’a 2/305, Mevdu’at od Saganija 74. Hadis 62: Dunjaluk je...

Islamske teme