Sirija: Pobunjenici oborili avion i helikopter režimskih snaga

Objavljeno / ažurirano:

Kako javljaju sirijski aktivisti, avion Mig-17 šijitskih režimskih snaga oboren je danas dok je bio u svojoj zločinačkoj misiji na istoku Idliba.

Ubijeni pilot je po činu brigadni general. Pored njega, pobunjenici su danas eliminisali i još dva visoka oficira: jednog pukovnika specijalnih snaga i jednog pukovnika 4. divizije.

Također, oboren je i jedan helikopter koji je bio zadužen za bacanje smrtonosnih barel bombi koje su do sada usmrtile na hiljade civila širom Sirije.

Pored pomenutih gubitaka, režim je zadnjih dana izgubio i veći broj tenkova i oklopnih vozila. Neki od snimaka uništenja režimskih tenkova prikazani su ispod.

Aktivisti također javljaju da je džihadsko-pobunjenički savez Tahriruš-Šam (HTŠ) jučer izveo dva smrtonosna napada autobombama na položaje šijitskih snaga na frontu Kafr Halab na zapadu provincije Halep.

U međuvremenu, turski konvoj zadužen za nadgledanje primirja, ponovo je bio meta zračnih napada, javljaju aktivisti.

(Aktivisti / PV)

NOVO NA SAJTU

Ruske i režimske snage počinile novi masakr u Idlibu: među metama...

0
Kako jačaju turski zahtjevi za okončanjem rusko-šijitske agresije na Idlib, tako jača i odgovor Rusije i Irana - novim masakrima muslimanskih civila! Također, ruski i...

Preporučeni sadržaj

Ruske zračne snage izvele nove napade u deeskalacijskoj zoni Idlib: Poginula...

0
Najmanje četiri civila ubijena su u zračnim napadima koje su ruske snage izvele na naseljena mjesta u deeskalacijskoj zoni Idlib, na sjeverozapadnu Sirije, javlja...

Islamske teme