Categories:

Sirija: Šiitsko-alevijska ofanziva na Zabadani, 76. dan

Objavljeno / ažurirano:

Džihadske snage odbile su u srijedu ujutro novi pokušaj režimskih i snaga šiitskog Hezbollaha da probiju posljednju liniju odbrane i udju u gradsko jezgro, izvještavaju danas sirijski aktivisti i mediji.

Sirijski portal El-Dorar Al-Shamia, pozivajući se na svoje izvore na terenu, izvještava da su sunitski branioci grada nanijeli velike gubitke Hezbollahu i režimskim snagama, natjeravši ih na povlačenje na prvobitne pozicije.

Zabadani je posljednji sunitski grad na granici sa Libanonom koji nije dospio u ruke šiitsko-režimskih snaga.

Šiitske snage Hezbollaha potpomognute režimskim snagama, već 76. dan pokušavaju da osvoje Zabadani, koji je gotovo sravnjen sa zemljom nakon što je na njega palo više hiljada projektila.

Uprkos vojnoj superiornosti, korištenju tenkova i artiljerije, šiitske i režimske snage nisu do danas uspjele da ovladaju cijelim gradom, iako su do sada zauzeli veći dio grada.

(Al-Dorar / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Guardian: Kina izgradila 400 kampova za pritvor muslimana

0
Mreža kampova u koje se pritvaraju Ujguri i pripadnici drugih muslimanskih manjina uključuje i 14 koji se trenutno grade.
Islamske teme

Sedam najvećih grijeha

Preporučeni sadržaj

Zašto su muslimani razjedinjeni

0
Rekao je Uzvišeni Allah: „Od onih koji govore: ‘Mi smo kršćani’, Mi smo zavjet prihvatili, ali su i oni dio onoga čime su bili opominjani...

Islamske teme