Categories:

Sirija: Šiitsko-alevijska ofanziva na Zabadani, 76. dan

Objavljeno / ažurirano:

Džihadske snage odbile su u srijedu ujutro novi pokušaj režimskih i snaga šiitskog Hezbollaha da probiju posljednju liniju odbrane i udju u gradsko jezgro, izvještavaju danas sirijski aktivisti i mediji.

Sirijski portal El-Dorar Al-Shamia, pozivajući se na svoje izvore na terenu, izvještava da su sunitski branioci grada nanijeli velike gubitke Hezbollahu i režimskim snagama, natjeravši ih na povlačenje na prvobitne pozicije.

Zabadani je posljednji sunitski grad na granici sa Libanonom koji nije dospio u ruke šiitsko-režimskih snaga.

Šiitske snage Hezbollaha potpomognute režimskim snagama, već 76. dan pokušavaju da osvoje Zabadani, koji je gotovo sravnjen sa zemljom nakon što je na njega palo više hiljada projektila.

Uprkos vojnoj superiornosti, korištenju tenkova i artiljerije, šiitske i režimske snage nisu do danas uspjele da ovladaju cijelim gradom, iako su do sada zauzeli veći dio grada.

(Al-Dorar / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Evo šta su oni imali reći o Kur'anu

0
Cijeli život učenjaka je kružio oko učenja, poučavanja i primjene Kur'ana međutim opet su pred kraj života žalili što mu nisu posvetili čak i...

Islamske teme