Sirija: U borbama u Halepu, Džebhetun-nusra pretrpila velike gubitke (+ fotografije)

Objavljeno / ažurirano:

Žestoke borbe vođene su u utorak u Halepu između pripadnika džihadske skupine Džebhetun-nusra i režimskih snaga, izvještavaju sirijski aktivisti i mediji.

U borbama koje su vođene oko kompleksa Al-Kartun, preselio je jedan od najboljih Nusrinih komandanata, Ebu Muhammed Sukur (slika ispod).

Ebu Muhammed Sukur
Ebu Muhammed Sukur

Ebu Muhammed Sukur je, zapravo, bio jedan od visokih vođa džihadske skupine Sukurul-Izz, koja djeluje u sastavu Džebhetun-nusre. Borci Džebhetun-nusre opisuju Ebu Muhammeda kao neustrašivog jurišnika na neprijateljske pozicije. Bio je među prvim jurišnicima u bici za oslobađanje zračne baze Ebu Zuhur.

Pored Ebu Muhammeda, Nusra je izgubila još najmanje četiri borca, dok je oko 10 ranjeno. Među ubijenima su i Ebu Muhammed el-Kurdi i Ebu Muhammed Rakkavi (na slikama ispod).

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Kineski terorizam: Kineske vlasti prisiljavaju Ujgure da jedu svinjetinu

0
Bivši zatvorenici kampova svjedoče kako su morali jesti svinjetinu svakog petka, dok je vlada razvila program uzgoja svinja u regiji gdje žive Ujguri.

Preporučeni sadržaj

Talibani oslobodili još jedan distrikt u Kunduzu i ušli u Khanabad

0
Afganistanski talibani od sinoć su ostvarili rapidan napredak u pokrajini Kunduz gdje su ovladali distriktom Dasht e-Archi. Afganistanska marionetska vojska nije dobila pojačanje iz Kunduza...

Islamske teme