Sirija: U borbama u Halepu, Džebhetun-nusra pretrpila velike gubitke (+ fotografije)

Objavljeno / ažurirano:

Žestoke borbe vođene su u utorak u Halepu između pripadnika džihadske skupine Džebhetun-nusra i režimskih snaga, izvještavaju sirijski aktivisti i mediji.

U borbama koje su vođene oko kompleksa Al-Kartun, preselio je jedan od najboljih Nusrinih komandanata, Ebu Muhammed Sukur (slika ispod).

Ebu Muhammed Sukur
Ebu Muhammed Sukur

Ebu Muhammed Sukur je, zapravo, bio jedan od visokih vođa džihadske skupine Sukurul-Izz, koja djeluje u sastavu Džebhetun-nusre. Borci Džebhetun-nusre opisuju Ebu Muhammeda kao neustrašivog jurišnika na neprijateljske pozicije. Bio je među prvim jurišnicima u bici za oslobađanje zračne baze Ebu Zuhur.

Pored Ebu Muhammeda, Nusra je izgubila još najmanje četiri borca, dok je oko 10 ranjeno. Među ubijenima su i Ebu Muhammed el-Kurdi i Ebu Muhammed Rakkavi (na slikama ispod).

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Evo šta su oni imali reći o Kur'anu

0
Cijeli život učenjaka je kružio oko učenja, poučavanja i primjene Kur'ana međutim opet su pred kraj života žalili što mu nisu posvetili čak i...

Islamske teme