Sirija: U borbama u Halepu, Džebhetun-nusra pretrpila velike gubitke (+ fotografije)

Objavljeno / ažurirano:

Žestoke borbe vođene su u utorak u Halepu između pripadnika džihadske skupine Džebhetun-nusra i režimskih snaga, izvještavaju sirijski aktivisti i mediji.

U borbama koje su vođene oko kompleksa Al-Kartun, preselio je jedan od najboljih Nusrinih komandanata, Ebu Muhammed Sukur (slika ispod).

Ebu Muhammed Sukur
Ebu Muhammed Sukur

Ebu Muhammed Sukur je, zapravo, bio jedan od visokih vođa džihadske skupine Sukurul-Izz, koja djeluje u sastavu Džebhetun-nusre. Borci Džebhetun-nusre opisuju Ebu Muhammeda kao neustrašivog jurišnika na neprijateljske pozicije. Bio je među prvim jurišnicima u bici za oslobađanje zračne baze Ebu Zuhur.

Pored Ebu Muhammeda, Nusra je izgubila još najmanje četiri borca, dok je oko 10 ranjeno. Među ubijenima su i Ebu Muhammed el-Kurdi i Ebu Muhammed Rakkavi (na slikama ispod).

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Kako se i skim druži žena muslimanka

0
Žena muslimanka trudi se da u svojoj povezanosti s drugim ženama odabire kreposne žene među njima, kako bi joj bile sestre i prijateljice. Ona...

Preporučeni sadržaj

Primjeri istinskog vjerovanja u naređivanju dobra i odvraćanju od zla

0
1. Sufjan es-Sevri i Ebu Dža'fer el-Mensur Es-Sevri kaže: "Na Mini sam uveden kod Ebu Dža'fera i rekao mu: - Boj se Allaha! Dospio si na...

Islamske teme