Sirija: Tahriru-Šam i saveznici u novoj operaciji u Halepu ubili i ranili 70 Assadovih vojnika i oficira

Objavljeno / ažurirano:

Združene snage džihadskog saveza Tahriru-Šam i jedinice Hurassu-Din sinoć su izvele novu vojnu operaciju usmjerenu na strateške režimske kote Huvejz i Remaz u području Khan Tuman, južno od grada Halepa.

U napadu su učestvovale Tahrirova brigada Omer ibn Hattab i Hurassov bataljon Džejš el-Muvehiddin.

Službeni pobunjenički izvori navode kako se u napadu ubijeno i ranjeno između 50 i 70 Assadovih vojnika i militanata među kojima je i nekoliko vojnih oficira.

U toku posljednjih 7 dana, mudžahidi su izveli 4 ingimasi operacije u kojima su eliminisali oko 100 režimskih vojnika i ranili na desetke.

Sirijski ražim i Rusija nisu u stanju efektivno odgovoriti na novu pobunjeničku strategiju, tako da danima nasimično i fanatično bombarduju civilne oblasti u Idlibu.

Izvor: Ummet Press

NOVO NA SAJTU

Šta se događa kada se pojavi Allahovo svjetlo i muslimani se...

0
Historija nas je naučila da se s pojavom Allahova svjetla, naziranjem buđenja nemarnih i oslobađanjem okova svi nevjernici ujedinjuju protiv muslimana, počinju djelovati na gašenju svjetla, gušenju nade i uništavanju sahve, islamskog buđenja.

Preporučeni sadržaj

Četvrti arapsko – izraelski rat

0
U najsvetijem danu u židovskoj historiji, 6. oktobar 1973. godine, poznatom kao Yom kapor, Egipat i Sirija su pokrenuli istovremene napade na "Izrael". To je...

Islamske teme