Srpski sindrom: Marko pije uz ramazan vino

Popularno na sajtu

U četvrtak, 12. augusta, drugog dana ramazana, specijalci genocidnog entiteta su još jednom potvrdili svoju superiornost nad bošnjačkim političarima u BiH, bez ikakvog povoda hapseći i odvodeći nevine muslimane pred očima njihovih porodica i sve to na samom početku mjeseca ramazana.

Znaju četnici kakva je svetinja za muslimane ramazan, a znaju i slabost i idiotluk bošnjačkih političara, baš kao što su znali da osobe koje privode nemaju ama baš ništa sa kriminalom. Zato se mnogo nisu ni potrudili da nađu valjano opravdanje za ovaj teror nad muslimanima čiji je jedini grijeh, po svemu sudeći, bio taj što su nosili brade.

 

Kako Bošnjaci koji nose brade čine manje od 1 % bošnjačke populacije, golobradi Bošnjaci se nisu mnogo uznemirili ovim činom, izuzimajući rijetke među njima. Kao da misle da će njih zaobići zulum srbo-fašista hranjenih i odgajanih na genocidu. Kao da su ovi jadni Bošnjaci zaboravili na najnoviji genocid koji su preživjeli. Tada nije bilo bradatih Bošnjaka, nije bilo „vehabija“ već su svi bili isti – Turci, balije. Baš kao što će opet biti isti, ukoliko se četnicima ponovo ukaže prilika za novi genocid. Kao da je genocid jedini lijek za Srpski sindrom – opaku bolest koja kao kakva neman guta dušu srpskog naroda. To je bolest koja poraženog čini pobjednikom koji slavi pobjedu – genocid.

Naravno, Srbi nikada nisu zaboravili Boj na Kosovu, niti Marka Kraljevića koji nije bio ništa više od običnog vazala, koji je ratujući za interese islama, boreći se na strani Turaka, poginuo 1395. godine u bitki na Rovinama u borbi protiv vlaškog vojvode Mirče. No, uzrokom djelovanja Srpskog sindroma, Marko je postao „junak nad junacima koji pije uz ramazan vino“. Marko je ostao ikona srpskog junaka kroz cjelokupnu srpsku historiju.

Tako je bilo stoljećima. No, čini se da Markovi potomci u BiH žele ispraviti „nepravdu historije“, pa uz ramazan priređuju terorističke akcije nedužnim muslimanima naočigled miliona Bošnjaka koji nijemo posmatraju ovaj barbarizam. Malo je onih Bošnjaka muslimana koji su u ovom činu prepoznali srpski pokušaj liječenja od Srpskog sindroma, malo je bilo onih koji su trezveno pokušali razumijeti situaciju, a prije svega vazalski odnos bošnjačkih političara. Historija se izgleda ponavlja. Ali, ovog puta Sadik postaje Marko, a bošnjački narod polako počinje oboljevati od Srpskog sindroma!

Među rijetkima koji su osudili srpsko divljanje na početku ramazana i izrazili zabrinutost povodom dešavanja vezanih za privođenje i hapšenje Bošnjaka povratnika u Bosanskom Novom, je i džemat Urije iz Bosanskog Novog, koji je na svom zvaničnom web sajtu postavio tekst negodovanja u kojem se između ostalog kaže:

Naime, javnost je upoznata da je pomenutog dana (12. augusta) izvršena policijska akcija sprovođenja i hapšenja pet lica sa područja opštine Bosanski Novi/Novi Grad i Bosanske Dubice/Kozarske Dubice pod sumnjom da posjeduju izvjesne količine nelegalnog naoružanja i povezanosti sa Vehabijskim pokretom u BiH.

Smatramo, da je u toku pomenute policijske akcije demonstrirana prekomjerna sila gdje su ugrožena ljuska prava porodica osumnjičenih a posebno djece, koja nikakve veze ne mogu imati sa pomenutim sumnjičenjima!

Uhapšena lica iz Bosanskog Novog su u narodu poznati kao lica koja nisu sklona nikakvim kriminalnim aktivnostima nego je njihov život i ponašanje prvenstveno posvećeno vjeri, porodici, društvu i prijateljima a s obzirom da su nakon saslušanja pušteni svojim kućama potvrđuje njihovu neumješanost u nečasne radnje!

Izražavamo zabrinutost što se sve ovo dešava u mjesecu Ramazanu koji kod muslimana znači mjesec duhovnog mira i ljubavi među ljudima, a ovim bespotrebnim korištenjem sile i medijske hajke, ta harmonija svetog mjeseca u Bosanskom Novom je dosta narušena!

Također smatramo da mediji nekontrolisano i nekorektno izvještavaju te manipulišu javnost sa neprovjerenim informacijama, kršeći tako ljudska prava ljudi, a takav slučaj se desio u Bosanskom Novom prije nekoliko dana kada je u medijima lažno optužen povratnik A.Z. za ratni zločin pa se ispostavilo da su izjave svjedoka izmišljene te su imena ljudi zloupotrebljena stavljajući im na teret ono što oni nikada nisu rekli!

Apelujemo na državne sigurnose agencije i na opću vlast BIH a posebno Republike Srpske da zaustave neumjesno zastrašivanje i nepotrebnu medijsku hajku na povratnike u Bosanskom Novom i šire,

kaže se u saopštenju koje je u petak objavljeno na sajtu džemata Urije – .

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz