Stravične slike iz opkoljenog Halepa: Rusko-šiitske zvijeri danas bombardovale kolonu izbjeglica (VIDEO)

Popularno na sajtu

Najmanje 45 osoba ubijeno je u napadima snaga sirijskog režima na istoku Halepa kojeg kontroliraju snage sirijske opozicije, javlja Anadolu Agency (AA).

Predstavnik lokalne Civilne zaštite Ibrahim Abu Leys za AA je kazao da su snage odane režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada i danas nastavile artiljerijske napade na naseljena mjesta.

“Meta današnjih napada je kvart Jub al-Kubbe. Među stradalima su većinom žene i djeca, a do sada raspolažemo informacijama da je poginulo najmanje 45 osoba. Napadi i dalje traju“, kazao je Leys.

Od strane rusko-šiitskih zvijeri rano jutros napadnuta je kolona civila koji su pokušavali da pobjegnu od borbi.

Video snimak ispod pokazuje scene nakon napada (snimci su uznemirujući)

Snage sirijskog režima i njegovih saveznika od 15. novembra izvode neprestane udare na istočne dijelove Halepa. Do sada je u tim napadima poginulo najmanje 739, a ranjeno je više od 2.500 osoba.

Nekada ekonomski i kulturni centar Sirije, Halep je drugi najveći sirijski grad koji je trenutno poprište najstravičnijih ratnih događanja i stradanja ljudi u toj zemlji.

Zapad grada kontroliraju šiitske milicije i Assadova vojska, dok su opozicione snage i dalje na istoku Halepa, ali pod potpunom opsadom režimskih snaga. Više od 300.000 civila trenutno se nalazi na tridesetak kilometara kvadratnih prostora pod kontrolom oslobodioca.

(Agencje)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz