Categories:

Sukob u Nagorno Karabahu: Azerbejdžan tvrdi da je eliminisao 550 armenskih vojnika (VIDEO)

Objavljeno / ažurirano:

Žestoki sukobi nastavljeni su i tokom noći na liniji fronta između Armenije i Azerbejdžana.

U saopćenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana navodi se da su armenske snage pokušale ponovo zauzeti položaje koje su izgubile na pravcima Fuzuli-Jebrail i Agdere-Terter.

Navodi se da su trupe azerbejdžanske vojske u tim regijama uspješno spriječile napade armenskih snaga.

Dodaje se da su azerbejdžanske zračne snage i kopnene trupe tokom noćnih sukoba uništile konvoj oklopnih vozila armenskih snaga koji se kretao iz regije Madagiz u pravcu Agderea i artiljerijsku bateriju koja im je pružala podršku.

Azerbejdžan je saopćio da je u jučerašnjim sukobima u armenskoj vojci poginulo više od 550 vojnika.

U saopćenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana navodi se da su u armenskoj vojci, koja je doživjela velike gubitke, uništena 22 tenka i oklopna vozila, 15 OSA protivavionskih projektila, 18 bespilotnih letjelica i 8 topovskih haubica.

Navodi se još da su uništeni tenk i vozilo koji su pripadali Armencima, a koji su se kretali u pravcu Fuzuli-Jebrail, a neutralizirano je oko deset vojnika.

U saopćenju se napominje da se žestoki sukobi nastavljaju te da su armenske snage bile primorane da se povuku nakon što su pretrpjele velike gubitke.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je također saopćilo da se nastavlja operacija čišćenja grada Fuzuli od armenskih snaga i da su jutros uništena još četiri tenka koja pripadaju armenskoj vojsci. Navodi se da je armenska vojska granatirala provinciju Daskesen te da će azerbejdžanska vojska uzvratiti na armenske napade.

Vrijedi napomenuti da sukob između Armenaca i muslimana datira više stotina godina unazad. Naime, Armenci su dali svoj doprinos borbi protiv muslimana time što su učestvovali u mnogim ratovima koje su protiv muslimana vodili krstaši, Mongoli, Tatari, Rusi…

Izvor: TRT / PV

NOVO NA SAJTU

Jekin (čvrsto ubjeđenje) – peti uvjet šehadeta

0
U uvjete ispravnosti riječi tewhida1 spada također i nepostojanje sumnje i ostvarivanje jekina – čvrstog ubjeđenja u ono što zahtjevaju ove riječi2. Kao što...

Preporučeni sadržaj

Afganistan: U Helmandu srušena dva vojna helikoptera, poginulo 10 vojnika

0
Najmanje devet osoba poginulo je u padu dva vojna helikoptera na jugozapadu Afganistana. Dvostruka helikopterska nesreća dogodila se u provinciji Helmand, u distriktu Nave, gdje...

Islamske teme