Sukob u Nagorno Karabahu: Azerbejdžan tvrdi da je eliminisao 550 armenskih vojnika (VIDEO)

Popularno na sajtu

Žestoki sukobi nastavljeni su i tokom noći na liniji fronta između Armenije i Azerbejdžana.

U saopćenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana navodi se da su armenske snage pokušale ponovo zauzeti položaje koje su izgubile na pravcima Fuzuli-Jebrail i Agdere-Terter.

Navodi se da su trupe azerbejdžanske vojske u tim regijama uspješno spriječile napade armenskih snaga.

Dodaje se da su azerbejdžanske zračne snage i kopnene trupe tokom noćnih sukoba uništile konvoj oklopnih vozila armenskih snaga koji se kretao iz regije Madagiz u pravcu Agderea i artiljerijsku bateriju koja im je pružala podršku.

Azerbejdžan je saopćio da je u jučerašnjim sukobima u armenskoj vojci poginulo više od 550 vojnika.

U saopćenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana navodi se da su u armenskoj vojci, koja je doživjela velike gubitke, uništena 22 tenka i oklopna vozila, 15 OSA protivavionskih projektila, 18 bespilotnih letjelica i 8 topovskih haubica.

Navodi se još da su uništeni tenk i vozilo koji su pripadali Armencima, a koji su se kretali u pravcu Fuzuli-Jebrail, a neutralizirano je oko deset vojnika.

U saopćenju se napominje da se žestoki sukobi nastavljaju te da su armenske snage bile primorane da se povuku nakon što su pretrpjele velike gubitke.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana je također saopćilo da se nastavlja operacija čišćenja grada Fuzuli od armenskih snaga i da su jutros uništena još četiri tenka koja pripadaju armenskoj vojsci. Navodi se da je armenska vojska granatirala provinciju Daskesen te da će azerbejdžanska vojska uzvratiti na armenske napade.

Vrijedi napomenuti da sukob između Armenaca i muslimana datira više stotina godina unazad. Naime, Armenci su dali svoj doprinos borbi protiv muslimana time što su učestvovali u mnogim ratovima koje su protiv muslimana vodili krstaši, Mongoli, Tatari, Rusi…

Izvor: TRT / PV

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

%d bloggers like this: