Svjedočenje bivšeg IDIŠ-ovog borca koji je glumio u propagandnim snimcima IDIŠ-a (Holivudska stvarnost Bagdadijeve grupe)

Objavljeno / ažurirano:

Na Youtube kanalu Anti Haridžija – Anti Murdžija nedavno je objavljen kratak video dokumentarac (iznad) pod nazivom Hollywoodska stvarnost Bagdadijeve grupe koji prikazuje svjedočenje Ebu Atta es-Sananija, bivšeg pripadnika IDIŠ-a (ISIL, ID) u Jemenu.

U svom svjedočenju, Ebu Ata na početku govori o IDIŠ-ovim bombaškim napadima na džamije u kojima klanjaju sunije, te kako je i njemu naređen sličan bombaški napad.

Dalje svjedočenje bivšeg IDIŠ-ovog borca će mnogi doživjeti sa teškom nevjericom, budući da se radi o snimanju jednog IDIŠ-ovog propagandnog filma o navodnoj IDIŠ-ovoj borbi protiv jemenskih šiija husija, u kojem je Ebu Ata glumio protagonistu.

U pomenutom propagandnom video snimku objavljenom u IDIŠ-ovim medijima, Ebu Ata je sa svojim suborcem Farukom el-Hadremijem dobio zadatak da glumi borca IDIŠ-a, dok su drugi borci IDIŠ-a glumili ubijene šiitske borce.

Video snimci u kojima je glumio Ebu Ata predstavljani su od strane IDIŠ-ovih medija kao stvarni snimci borbe protiv jemenskih šiija husija, dok su “ubijeni” IDIŠ-ovi glumci predstavljani kao ubijeni husi.

Nakon svjedoćenja, Ebu Ata pokazuje mjesto snimanja i scene iz IDIŠ-ovog propagandnog filma.

Svoje svjedočenje Ebu Ata es-Sanani završava tako što poziva na mubahelu (medjusobno proklinjanje) sve one koji ospore njegovo svjedočenje, te poziva IDIŠ-ove borce da napuste ovu skupinu.

Video (postavljen na početku teksta) je sa titlom na bosanski jezik, a ukoliko prijevod nije vidljiv, kliknite na opciju cc u donjem desnom uglu plejerA (vidi sliku ispod).

cc

NOVO NA SAJTU

Idlib gori, šiitski režim zauzeo novu teritoriju, Erdogan duboko potresen gubitkom...

0
U ofanzivi rusko-šijitskog satanističkog saveza zadnjih dana je palo 17 mjesta u Idlibu, uključujući i strateški važan grad Maretun-Numan, koji leži na autoputu koji...
islamske teme, islam, slike

Imovinsko osiguranje

Preporučeni sadržaj

Izrael treći put potopio poljoprivredne površine u Gazi

0
Ministarstvo poljoprivrede Palestine saopćilo je kako je Izrael treći put u dvije sedmice pod vodom ostavio poljoprivredne površine na istoku Pojasa Gaze, javlja agencija...

Islamske teme