Tragikomična “borba protiv korupcije” korumpiranog saudijskog prijestolonasljednika Bin Selmana

Popularno na sajtu

Na saudijskom dvoru se zadnjih mjeseci dogadjaju krupne promjene. Uz blagoslov Amerike, za princa prijestolonasljednika je proglašen Muhammed bin Selman, sin aktuelnog kralja tzv. Saudijske Arabije.

Znajući za previranja na dvoru, jer po utvrdjenom pravilu rotacije vlasti u porodici Saud, Bin Selman nije trebao biti prijestolonasljednik, novi prijestolonasljednik je pokrenuo opsežne racije po državi u kojima su uhapšeni članovi Alu Sauda, medju kojima i bivši funkcioneri i milijerderi, dakle svi oni koji mogu uticati na promjenu vlasti.

Kao i za svaki drugi potez, mladi saudijski tagut je i za pomenute racije imao ispriku: borba protiv korupcije, jer su uhapšeni navodno krivi “za ogromne količine novca koje su otete od naroda i protraćene”.

No, nije prošlo dugo, svjetlo dana su ugledale vijesti koje pokazuju da mladi tagut može s pravom nositi titulu najvećeg razvratnika i haramdžije u historiji taguta koji su jahali na vratove muslimana.

Tako, The New York Times piše da je saudijski princ-prijestolonasljednik kupio najskuplji zamak na svijetu – zamak Luja XIV – kojeg je mladi tagut prije oko dvije godine platio 300 miliona dolara novcem muslimana, za kojim je tako “iskreno plakao” dok je sprovodio anti-korupcijsku akciju u svojoj babovini.

Dvorac Luja XIV u blizini Versaja
Dvorac Luja XIV u blizini Versaja – vlasništvo mladog saudijskog taguta Bin Selmana

Takodjer, mediji otkrivaju da je mladi tagut svoju ličnu jahtu platio novcem muslimana u iznosu od vrtoglavih 500 miliona dolara.

No, bezobrazluku mladog taguta, ne nazire se kraj. Ovaj perverznjak i manijak je iz imetka muslimana izdvojio 450 miliona dolara kako bi platio Da Vinčijevu sliku “Salvator Mundi”. Da ironija bude veća, pomenuta slika predstavlja Isusa, a naslov slike “Salvator Mundi” znači: Spasitelj svijeta. O herezi mladog taguta, nije potrebno dodati ništa više od ovoga.

Da Vinčijeva slika "Salvator mundi" (Spasitelj svijeta)
Da Vinčijeva slika “Salvator mundi” (Spasitelj svijeta) – jedno od vlasništva mladog saudijskog princa Bin Selmana

Mladi princ-tagut ne staje kod upropaštavanja imetka muslimana, već njemu smeta i vjera islam, te je u jednom od svojih nedavnih govora najavio sveopću reviziju islama, rekavši da ono što je bilo zadnjih 30 godina “nije Saudijska Arabija”. Ovaj pokvarenjak se obreo na vjeru muslimana te već pokrenuo prve korake u promociji “umjerenog islama”, objavljujući selfije sa otkrivenim članicama Saudovog dvora, što je do sada bilo nepojmljivo čak i za porodicu Saud.

Da li se primijetili kako svi nevjernici ovoga svijeta zagovaraju “umjereni islam”, “islam” koji će biti dopadljiv čak i princu tagutu?

I ovdje nije kraj tragedije. Mladi princ-tagut je oko sebe već  okupio “ugledne učenjake” koji objašnjavaju svijetu kako “vladar, Allah ga pomogao, donosi hairli odluke po islam i muslimane”.

Uloga “uglednih učenjaka” je u čitavoj ovoj situaciji nemjerljiva: kada god mladi tagut počne da zamuckuje kod traženja opravdanja za svoje perverzne stavove i odluke, tu su “ugledni učenjaci” da mu razvežu jezik i dadnu mu vjersko opravdanje za njegova (ne)djela, kako se “pravedni vladar, Allah ga pomogao, ne bi zlopatio u zamuckivanju”.

Znate li da učenici ovih i ovakvih “učenjaka” danas preko medija, čak i kod nas, objašnjavaju muslimanima “pravu vjeru”, a svakog onog ko mladog taguta nazove tagutom proglašavaju – haridžijom!?

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz