Trump otkazao razgovore s talibanima

Američki predsjednik je kao razlog naveo to što su talibani priznali da stoje iza napada u Kabulu.

Objavljeno / ažurirano:

Američki predsjednik Donald Trump otkazao je planirane mirovne pregovore s talibanima.

To je objavio na svom Twitter profilu.

Trump je napisao kako su tajni, odvojeni sastanci s talibanskim čelnicima i afganistanskim predsjednikom Ashrafom Ghanijem trebali biti održani u nedjelju u Camp Davidu, no da su otkazani.

Američki predsjednik je kao razlog naveo to što su talibani priznali da stoje iza napada u Kabulu u kojoj je ubijen jedan američki vojnik, uz 11 drugih ljudi.

Napad kod sjedišta NATO-a

“Odmah sam otkazao susret i mirovne pregovore”, napisao je Trump.

“Kakvi su to ljudi koji bi toliko ubijali da bi naizgled ojačali svoju pregovaračku poziciju?”, upitao se.

U četvrtak su u Kabulu, u napadu autobombom u blizini NATO-vog sjedišta, ubijena dva vojnika iz tog saveza,  Amerikanac i Rumun.

Sveukupno je ubijeno 12 ljudi.

Prema nacrtu sporazuma s talibanima, hiljade američkih vojnika je trebalo biti povučeno tokom nekoliko narednih mjeseci, u zamjenu za garancije da Afganistan neće biti korišten kao baza za napade na SAD i saveznike.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Preporučeni sadržaj

Dokaz da šije ne vjeruju u Kur'an: Mula Hajderi o šiijskom...

0
Kada je u pitanju šijitska sekta, mnogi muslimani su obmanuti i nisu svjesni nevjerstva ove sekte. Ovome doprinosi blagonakloni stav Islamske zajednice prema šiizmu, kao i medijska propaganda koju vrše šijitske misinarske službe na našim prostorima, ali i na nivou čitavog ummeta.

Islamske teme