Za vrijeme hadždža Sudanki se u Poslanikovoj džamiji vratio vid

Objavljeno / ažurirano:

MEDINA – “Allahu ekber!… Ja vidim!”, Sudanka Fatima el-Mahi je počela da kliče od radosti u Poslanikovoj džamiji u Medini. Kada se masa okupila oko nje rekla im je kroz suze radosnice da joj se iznenada povratio vid koji je izgubila prije sedam godina.

Fatima el-Mahi koja je u kasnim 60-im, rekla je da je oslijepila prije sedam godina i dodala da su mnogobrojne operacije u cilju povraćanja vida bile bezuspješne. Nije rekla kako je oslijepila, ali je bila izrazito zahvalna Allahu koji joj je dao da ponovo progleda!

“Uputila sam iskrenu dovu u Poslanikovoj džamiji, moleći Allaha da me blagoslovi povratkom vida. U čudesnom trenutku, počela sam da vidim svjetlo. Okrenula sam se lijevo-desno i mogla sam vidjeti džamiju izrazito jasno. Posebno sam se obradovala kada sam vidjela svoga sina koji mi je pomagao,” rekla je.

Fatima je rekla da je vidjela svoje lice nakon više od sedam godina. “Također sam vidjela svog sina koji je počeo plakati zajedno sa okupljenim ljudima. Vidjela sam ostale hadžije iz Sudana koji su bili u mojoj grupi. Sada sam u mogućnosti da se krećem bez ičije pomoći,” kaže Fatima.

Fatima je dodala da uprkos tome što je živjela u potpunoj tami, nikada nije izgubila nadu da će joj Allah povratiti vid. Rekla je da nikada nije prestala da moli Allaha da joj vrati vid.

Autor: Hamza Muhammed

Izvor: Okaz/Saudi Gazette (link do originala: http://www.saudigazette.com.sa/index.cfm?method=home.regcon&contentid=20131014183629)

Prijevod i obrada: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Analiza: Kako su talibani nadjačali globalnu supersilu

0
Talibani su blizu da ostvare svoj gorući cilj: američke trupe koje napuštaju Afganistan i uspostava islamske vlade odnosno šerijatog sistema na preostaloj trećini države. Kako bi to postigli, primijenili su nove strategije te postali više otvoreniji i politički angažiraniji prema vanjskom svijetu.
Poslanikovi as sunneti, Muhammed alejhi selam

50 Poslanikovih sunneta

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Tri poruke za preostali dio Ramazana

0
Mnogi ljudi zbog mnoštva ibadeta tokom Ramazan osjete prezasićenost i monoton odnos prema ibadetu, kako to izbjeći, šta znači provesti Noć Kadra u ibadetu i šta ako ujutro moraš na posao i ne možeš cijelu noć ostati budan? Pogledajte tri poruke šejha Ali Hammude u 22. dijelu ramazanskog serijala Ramazan promjena.

Islamske teme