Za vrijeme hadždža Sudanki se u Poslanikovoj džamiji vratio vid

Popularno na sajtu

MEDINA – “Allahu ekber!… Ja vidim!”, Sudanka Fatima el-Mahi je počela da kliče od radosti u Poslanikovoj džamiji u Medini. Kada se masa okupila oko nje rekla im je kroz suze radosnice da joj se iznenada povratio vid koji je izgubila prije sedam godina.

Fatima el-Mahi koja je u kasnim 60-im, rekla je da je oslijepila prije sedam godina i dodala da su mnogobrojne operacije u cilju povraćanja vida bile bezuspješne. Nije rekla kako je oslijepila, ali je bila izrazito zahvalna Allahu koji joj je dao da ponovo progleda!

“Uputila sam iskrenu dovu u Poslanikovoj džamiji, moleći Allaha da me blagoslovi povratkom vida. U čudesnom trenutku, počela sam da vidim svjetlo. Okrenula sam se lijevo-desno i mogla sam vidjeti džamiju izrazito jasno. Posebno sam se obradovala kada sam vidjela svoga sina koji mi je pomagao,” rekla je.

Fatima je rekla da je vidjela svoje lice nakon više od sedam godina. “Također sam vidjela svog sina koji je počeo plakati zajedno sa okupljenim ljudima. Vidjela sam ostale hadžije iz Sudana koji su bili u mojoj grupi. Sada sam u mogućnosti da se krećem bez ičije pomoći,” kaže Fatima.

Fatima je dodala da uprkos tome što je živjela u potpunoj tami, nikada nije izgubila nadu da će joj Allah povratiti vid. Rekla je da nikada nije prestala da moli Allaha da joj vrati vid.

Autor: Hamza Muhammed

Izvor: Okaz/Saudi Gazette (link do originala: http://www.saudigazette.com.sa/index.cfm?method=home.regcon&contentid=20131014183629)

Prijevod i obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz