Kadirov: Smatram da je došlo vrijeme da odem (sa čela Čečenije), prije nego što me izbace

Popularno na sajtu

U ruskom genocidu nad muslimana Čečenije, ime Ramzana Kadirova zauzima posebno mjesto.

Nakon što je početkom 2000-ih pokazao potpunu odanost ruskim okupatorima boreći se na njihovoj strani protiv čečenskih oslobodilaca, Ramzan Kadirov je stekao povjerenje Putina, koji ga je 2007. godine imenovao za predsjednika okupirane Čečenije.

Kako bi dokazao svoju poslušnost i učvrstio povjerenje kod svoga gospodara, Ramzan je poveo osvetnički rat protiv islama i muslimana. Sebe je volio nazivati Putinovim lovačkim psom i ponosio se ovom titulom. Ipak, biti lovački pas, i to Putinov, nije mala stvar.

Pride je Ramzan mnogo puta izjavio da mu je Putin kao otac i da ga puno voli. Pseća je to ljubav, duboka.

Ramzanu nije bilo teško da uz pomoć ruskih projektila razruši Čečeniju i u značajnoj mjeri oslabi islamski pokret u Čečeniji, gušeći islamsko buđenje i zamjenjujući ga sa sufijskim širkovima.

Punih 15 godina svoje vladavine, Ramzan je sprovodio teror u Čečeniji, zbog čega je nagrađivan od Putina. Putin, inače, rado nagrađuje zločince.

Međutim, stvari su krenule po zlu nakon što je više stotina tvrdokornih Ramzanovih momaka ubijeno u Putinovom “džihadu” u Ukrajini. Ramzan je bio ljut na svoga gospodara, pa ga je u više navrata kritikovao, doduše indirektno i toplo.

Da li su ove kritike prelile čašu i iznevjerile gospodara, ne može se sa sigurnošću kazati, ali se jučerašnja Ramzanova izjava može protumačiti kao bacanje svjetla na gospodarevo raspoloženje.

Naime, Ramzan se u subotu probudio i na svoje zaprepaštenje shvatio da je predsjednik Čečenije punih 15 godina.

“Upravo sam saznao da imam najduži staž kao šef jednog konstitutivnog subjekta Ruske Federacije. Vodio sam Republiku Čečeniju 15 godina”, kazao je u subotu Ramzan na video snimku.

“Smatram da je došlo vrijeme da odem, prije nego što me izbace”, dodao je.

Ramzan nije bilo kakav lovački pas, već inteligentan pas sa posebno razvijenim čulom mirisa. Njegov pseći njuh je vrlo brzo namirisao želju svog gospodara, a ona je sadržana u izjavi “prije nego što me izbace”. Zbog toga je Ramzan odlučio da “sam ode” sa vlasti – “ponosno” kao što je i vladao.

Ostaje otvoreno pitanje ko će naslijediti psa, jer je malo vjerovatno da će Putin naći rasnog i tako odanog psa kao što je to bio Ramzan.

Daleko bili i gospodar i njegov pas – i njihova vlast!

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz