Zašto Amerika i Zapad bombarduju Libiju

Popularno na sajtu

„Ako hoćeš sliku budućnosti, zamisli čizmu kako gazi ljudsko lice…“ (Džordž Orvel)

Bombardovanje Libije je započelo upravo na osmu godišnjicu početka razaranja Iraka. Škole, obrazovni sistem, voda, infrastruktura, bolnice i opštinske zgrade će biti razorene i u Libiji.

Također će biti i veliki broj “tragičnih grešaka”, tj. “kolateralne štete” kao što su majke, očevi, djeca, bebe, bake, djedovi, škole za slijepu i gluvonijemu djecu, itd.
 

Infrastruktura Libije će biti potpuno uništena. Obnova zemlje neće biti moguća jer će embargo biti na snazi. Velika Britanija, Francuska i SAD će biti oni koji će odlučivati o potrebama “stabilizacije” i “pomoći u rekonstrukciji” zemlje. One će brzo uletjeti u Libiju da bi ”osigurale” naftne instalacije i naftna polja. Libijski narod će postati prepreka u njihovim namjerama, pa će ga stoga ubijati, mučiti i zlostavljati. Građani Libije će biti proglašeni neprijateljem i pobunjenicima, a pro-američka marionetska vlada će odmah biti uspostavljena.

Osvajači će dozvoliti samo svojim kompanijama da potpišu ugovore za rekonstrukciju zemlje. Zamrznuta libijska novčana sredstva će preko noći nestati, a zemlja će i dalje ostati u ruševinama.

Najglasniji navijači svega ovoga će, kao i u Iraku, nastaviti emitovati programe na TV i radio stanicama u Evropi i SAD. Njihovi poslodavci (vlade zapadnih zemalja) će ih snabdjeti velikim količinama novca i  bezbjednim stanovima. Oni su svjesni da bombe neće padati po njima. Njihova djeca se neće nekontrolisano tresti i neće živjeti u stalnom strahu od zvukova dolazećih aviona.

A ovaj libijski “šok i strahopoštovanje”?! Neka je sram Francuske, Velike Britanije i SAD-a koje su se, kao članice Ujedinjenih nacija, zaklele da će “…spašavati buduća pokoljenja od užasa rata.” Imena tih zemalja će biti ispisana krvlju svakog ubijenog Libijca, svakog osakaćenog djeteta, svake udovice, udovca ili siročeta na mjestima njihove pogibije.

Međutim, te zapadnjačke ubice i pljačkaši će reći svojoj javnosti da oni samo žele da donesu  demokratiju libijskom narodu i da ga žele osloboditi velikog tiranina, tj. “novog” Hitlera, odnosno “kasapina” Bengazija. Međutim, da su zaista htijeli da libijski narod oslobode od monstruma Gadafija, mogli su to zadnjih 40 godina njegove diktature. Međutim, umjesto toga licemjerni Zapad je ovom psihopati prodavao oružje kojim on sada ubija sopstveni narod. Zapravo, Gadafi, sa svom svojom monstruožnošću je savršen izgovor za zapadnjačke ubice i pljačkaše muslimanskog bogatstva, iako je isti taj Gadafi bio njihov doskorašnji prijatelj i odličan privredni partner koji je za jeftine pare zapadnim vladama prodavao naftu, a ogromnu većinu prihoda od te nafte skladištio na računima banaka na Zapadu. Iste te pare su njegovi prijatelji sada zamrzli (čitaj zaplijenili), pa je na kraju ispalo da je nafta bila džabe. A da li ste vi čuli priču o dvojici pljačkaša koji su svojim nečasnim radnjama zgrnuli basnoslovna bogatstva, a onda je jedan od njih odlučio da ukloni drugog i prisvoji i njegov plijen? Naravno, kako bi sve prošlo legalno, tu je UN i demokratija, koju zapadni krvoloci žele da ispišu krvlju nevinih Libijaca.

Ironija je u tome što se baš ovih dana održava Kampanja za pomoć djeci u Africi. Ovaj put će im Zapad slati bombe umjesto hrane i lijekova. Vrijeme će pokazati ko je sve odgovoran za spletkarenja, podmićivanja i destabilizaciju zemlje.  Samo će jedan mali broj ljudi biti iznenađen rezultatima. Međutim, Libija će do tada biti sva razorena, a njen narod pobijen, raseljen ili u zatvorima.

Kada se radi o uobičajenim “oslobodiocima”, pazite čemu se nadate!!! Za otprilike šest mjeseci, većina Libijaca će shvatiti “iz prve ruke” kroz šta sve su prošli i prolaze muslimani u Afganistanu i Iraku.

Izvor: Felicity Arbuthnot

Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz