Zatvarali muslimane u koncentracione logore, pa je Allah njih zatvorio u najveći logor u historiji čovječanstva

Popularno na sajtu

Kineske vlasti naočigled svjetske javnosti već godinama sprovode školski primjer genocida i terorizma nad muslimanima Istočnog Turkistana, muslimanske zemlje koja je danas pod kineskom okupacijom i nosi zvanični naziv Xinjiang.

Neke od genocidnih kineskih mjera protiv muslimana i islama su (klikni na link za više):

Detaljnije o kineskom terorizmu protiv muslimana pratite na linku.

Prema podacima aktivista i medija, najmanje dva miliona ujgurskih muslimana se nalazi u kineskim koncentracionim logorima, dok je vlada Kine u njihove domove naselila “rođaka”, kako se u Kini popularno naziva službenik čija je službena dužnost nešto što ljudska historija ne bilježi: da živi u kući muslimana te nadgleda njihov život, što uključuje i spavanje u istoj kući (video dokumentacija).

A od Allahovih sunneta (prakse) jeste da On Uzvišeni i moćni na zulumćare spušta kaznu još na dunjaluku.

Ono što se može razumjeti kao Allahova kazna kineskim zulumćarima, a On Uzvišeni najbolje zna, jeste pojava korona virusa koja je prema zvaničnim podacima do danas usmrtio 56 ljudi, dok nezvanični izvještaji govore o daleko većem broju smrtnih slučajeva.

Međutim, nije smrt zaraženih korona virusom najgore što je pogodilo stanovnike Kine, nego je strah od virusa doveo populaciju, ili bar dobar dio nje, do ivice histerije, kijameta.

Kineska vlada je, kako bi ograničila širenje virusa, stavila nekoliko gradova i oblasti u karantin. Preko 50 miliona ljudi se trenutno nalazi u najvećem “otvorenom logoru” u historiji ljudskog roda. Unutar logora vlada panika, histerija, strah i smrt.

Kaže Uzvišeni:

“A ti nikako ne misli da je Allah nemaran prema onome sto rade zločinci, On im daje vremena do dana kada će im oči ostati ukočene od užasa i kada će žureći, uzdignutih glava netremice gledati, a srca će im prazna biti.” (Sura Ibrahim 42. ajet)

Djelić onoga što se dešava na ulicama najvećeg logora na svijetu, možete pogledati na video snimku ispod:

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz