Zbog kritikovanja vlasti Saudijska Arabija osudila pakistanskog TV voditelja na 8 godina zatvora i 1000 udaraca bičem

Objavljeno / ažurirano:

Kako prenose Pakistanski mediji TV voditelj i kritičar Zaid Hamid je osudjen na osam godina zatvora i 1.000 udaraca bičem od strane saudijskog suda za kritiku vlasti u zemlji.

Hamid je bio pritvoren dok je bio u privatnoj posjeti Kraljevini sa suprugom u junu ove godine. Jedan zvaničnik je rekao da je on imao govore protiv saudijske vlasti prije dvije sedmice i da je uhapšen zbog istresa protiv Arapa, izvijestio je Pakistan Destiny.

Tokom konferencije za novinare u Islamabadu, Pakistanski glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Qazi Khalilullah potvrdio da je Hamid  uhapšen prije dva tjedna i dodao da je radio sa lokalnim vlastima da bi dobio konzularni pristup.

Ovo hapšenje je samo još jedan u nizu primjera tiranije saudijske vlasti u čijim je tamnicama zatvoreno na hiljade nedužnih ljudi.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Zlatna sredina

0
Rekao je Wehb: „Sve ima dva kraja i sredinu. Uhvatiš li se za jedan kraj, drugi će se nakositi, ali uzmeš li sredinu, oba kraja će biti uravotežena. Drži se uravnotežene sredine u svim stvarima“.

Preporučeni sadržaj

Egipatski diktator Sisi prijeti vojnom intervencijom u Libiji

0
U kontraofanzivi protiv snaga otpadničkog generala Halife Haftara, snage libijske vlade u Tripoliju uspjele su prethodnih sedmica povratiti više gradova i vojnih baza, te doći do kapija Sirta, stratšekog grada koji je od strane Rusije proglašen crvenom linijom.

Islamske teme