Zbog kritikovanja vlasti Saudijska Arabija osudila pakistanskog TV voditelja na 8 godina zatvora i 1000 udaraca bičem

Objavljeno / ažurirano:

Kako prenose Pakistanski mediji TV voditelj i kritičar Zaid Hamid je osudjen na osam godina zatvora i 1.000 udaraca bičem od strane saudijskog suda za kritiku vlasti u zemlji.

Hamid je bio pritvoren dok je bio u privatnoj posjeti Kraljevini sa suprugom u junu ove godine. Jedan zvaničnik je rekao da je on imao govore protiv saudijske vlasti prije dvije sedmice i da je uhapšen zbog istresa protiv Arapa, izvijestio je Pakistan Destiny.

Tokom konferencije za novinare u Islamabadu, Pakistanski glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Qazi Khalilullah potvrdio da je Hamid  uhapšen prije dva tjedna i dodao da je radio sa lokalnim vlastima da bi dobio konzularni pristup.

Ovo hapšenje je samo još jedan u nizu primjera tiranije saudijske vlasti u čijim je tamnicama zatvoreno na hiljade nedužnih ljudi.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

nesudjenje serijatom

Da li je nevjernik onaj ko ne sudi po Allahovom zakonu?

Pitanje: Da li se suđenje po onom što nije Šerijat smatra velikim ili malim kufrom? Odgovor: Sva hvala pripada Allahu Uzvišenom, i salavat i selam na Njegova...

Preporučeni sadržaj

u fokusu

Zabrinutost u Kongresu SAD o žarištima na Balkanu

Janusz Bugajski, viši saradnik organizacije „Center for European Policy Analysis“, govorio je o pet vrsta ruskog uticaja u regiji: „Pod jedan - promovisanje lokalnog nacionalizma...

Islamske teme