Zbog kritikovanja vlasti Saudijska Arabija osudila pakistanskog TV voditelja na 8 godina zatvora i 1000 udaraca bičem

Objavljeno / ažurirano:

Kako prenose Pakistanski mediji TV voditelj i kritičar Zaid Hamid je osudjen na osam godina zatvora i 1.000 udaraca bičem od strane saudijskog suda za kritiku vlasti u zemlji.

Hamid je bio pritvoren dok je bio u privatnoj posjeti Kraljevini sa suprugom u junu ove godine. Jedan zvaničnik je rekao da je on imao govore protiv saudijske vlasti prije dvije sedmice i da je uhapšen zbog istresa protiv Arapa, izvijestio je Pakistan Destiny.

Tokom konferencije za novinare u Islamabadu, Pakistanski glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Qazi Khalilullah potvrdio da je Hamid  uhapšen prije dva tjedna i dodao da je radio sa lokalnim vlastima da bi dobio konzularni pristup.

Ovo hapšenje je samo još jedan u nizu primjera tiranije saudijske vlasti u čijim je tamnicama zatvoreno na hiljade nedužnih ljudi.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Pokuđeno je da onaj koji traži dozvolu za ulazak na pitanje:...

0
Džabir b. Abdullah, radijallahu anhu, pripovijeda: "Otišao sam kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem, povodom duga koji je imao moj otac te sam mu...
Enciklopedija zabrana u islamu

Zabranjeno je tražiti vlast

Preporučeni sadržaj

Poklon svakom bolesniku

0
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! Hvala pripada Allahu, Gospodaru svijetova, Koji nas je uputio u vjeru islam i počastio nas Sunnetom najboljeg stvorenja1. On je...

Islamske teme