Židovski teroristi nastavili sa bombardovanjem Gaze, palestinske grupe uzvratile ispaljivanjem projektila

Popularno na sajtu

Izrael je danas raketama srušio stambenu višespratnicu u Gazi. Još se ne zna ima li žrtava nakon urušavanja višespratnice u Gazi uslijed izraelskih napada.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze do danas je ubijeno 28 Palestinaca, među njima je desetoro djece. Neki od ubijenih danas su ukopani. Izrael je izvijestio da je to odgovor na raketne napade Hamasa i drugih naoružanih grupa iz Gaze. Izraelski ministar odbrane rekao je da je odobrio nastavak zračnih udara.

***

Hamas je saopćio da je ispalio 130 raketa prema Tel Avivu kao odmazdu za napad u kojem je uništena zgrada u Gazi. U Tel Avivu su oglašene sirene za uzbunu.

Brigade Al-Qassam, naoružano krilo palestinske grupe Hamas, zaprijetile su prije toga da će gađati Tel Aviv ukoliko Izrael bude napadao civilne tornjeve u Gazi.

“Ako neprijatelj nastavi i bombarduje civilne kule, tada će Tel Aviv doživjeti snažniji raketni udar od onog koji se desio u Ashkelonu”, naveo je na Twitteru portparol grupe Abu Ubaida.

***

Reporter Al Jazeere Safwat Al Kahlout javlja da su ulice Gaze gotovo prazne.

“Ljudi ostaju u svojim domovima zbog intenzivnih zračnih napada Izraela. Za vrijeme ramazana ulice su obično pune. Svjedočimo razmjeni vatre između Izraelaca i palestinskih oružanih grupa”, izvještava Kahlout.

***

Izraelska vojska saopćila je da je u Gazi izvršila atentat na višeg zapovjednika grupe Islamski džihad.

Vojska navodi da je ubijeni bio šef raketne jedinice Islamski džihad i identificirali su ga kao Samiha al-Mamluka, piše Fena. Vojska je saopćila da su i drugi viši militanti u toj organizaciji ubijeni u istom napadu, prenosi AP.

Islamski džihad potvrdio je da su trojica ubijenih u zračnom napadu u stanu u gradu Gazi viši pripadnici njegovog naoružanog krila, obećavši odmazdu.

***

Izrael obustavlja letove civilne avijacije zbog intenzivnih raketnih napada iz Gaze, objavila je Anadolija. Kako se dodaje, neće biti letova kako bi se “omogućila odbrana neba” Izraela, prenosi AP.

(Agencije)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: