Aktivisti: Džejšul-feth zabranio razvijanje revolucionarne zastave na demonstracijama u Idlibu

Objavljeno / ažurirano:

Borci Al-Kaidinog krila u Siriji Al-Nusra fronta (Džebhetun-nusra) nasilno su prekinuli anti-režimske demonstracije u Idlibu na petogodipnjicu sirijske revolucije, izvijestili su sirijski aktivisti bliski FSA (Slobodna sirijska armija), prenosi portal Zaman al wasl.

Sirijski portal Zaman al wasl u utorak izviještava da su borci Džejšul-fetha, koalicije predvođene Nusrom, tukli medijske aktiviste i spriječili demonstrante da razviju revolucionarnu zastavu (zastavu FSA – Slobodne sirijske vojske) na glavnom trgu u Idlibu.

Aktivisti Džebhetun-nusre tvrde da prodemokratski mediji preuveličavaju ovaj incident kako bi odvratili narod od Džebhetun-nusre u momentima kada sve više plemena i pojedinaca u provinciji Idlib i na jugu Halepa pristupa redovima Džebhetn-nusre i dodaju da je ova akcija (zabrana) izvedena po direktivama Džejšul-fetha, tj. svih članica ove koalicije, a ne samo Nusre.

Grad Idlib je oslobođen prije godinu dana od strane Džejšul-fetha i uz participaciju FSA snaga.

(Zaman al wasl / Aktivisti / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Zlatna sredina

0
Rekao je Wehb: „Sve ima dva kraja i sredinu. Uhvatiš li se za jedan kraj, drugi će se nakositi, ali uzmeš li sredinu, oba kraja će biti uravotežena. Drži se uravnotežene sredine u svim stvarima“.

Preporučeni sadržaj

Egipatski diktator Sisi prijeti vojnom intervencijom u Libiji

0
U kontraofanzivi protiv snaga otpadničkog generala Halife Haftara, snage libijske vlade u Tripoliju uspjele su prethodnih sedmica povratiti više gradova i vojnih baza, te doći do kapija Sirta, stratšekog grada koji je od strane Rusije proglašen crvenom linijom.

Islamske teme