Aktivisti: Džejšul-feth zabranio razvijanje revolucionarne zastave na demonstracijama u Idlibu

Objavljeno / ažurirano:

Borci Al-Kaidinog krila u Siriji Al-Nusra fronta (Džebhetun-nusra) nasilno su prekinuli anti-režimske demonstracije u Idlibu na petogodipnjicu sirijske revolucije, izvijestili su sirijski aktivisti bliski FSA (Slobodna sirijska armija), prenosi portal Zaman al wasl.

Sirijski portal Zaman al wasl u utorak izviještava da su borci Džejšul-fetha, koalicije predvođene Nusrom, tukli medijske aktiviste i spriječili demonstrante da razviju revolucionarnu zastavu (zastavu FSA – Slobodne sirijske vojske) na glavnom trgu u Idlibu.

Aktivisti Džebhetun-nusre tvrde da prodemokratski mediji preuveličavaju ovaj incident kako bi odvratili narod od Džebhetun-nusre u momentima kada sve više plemena i pojedinaca u provinciji Idlib i na jugu Halepa pristupa redovima Džebhetn-nusre i dodaju da je ova akcija (zabrana) izvedena po direktivama Džejšul-fetha, tj. svih članica ove koalicije, a ne samo Nusre.

Grad Idlib je oslobođen prije godinu dana od strane Džejšul-fetha i uz participaciju FSA snaga.

(Zaman al wasl / Aktivisti / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Ruske i režimske snage počinile novi masakr u Idlibu: među metama...

0
Kako jačaju turski zahtjevi za okončanjem rusko-šijitske agresije na Idlib, tako jača i odgovor Rusije i Irana - novim masakrima muslimanskih civila! Također, ruski i...

Preporučeni sadržaj

Ruske zračne snage izvele nove napade u deeskalacijskoj zoni Idlib: Poginula...

0
Najmanje četiri civila ubijena su u zračnim napadima koje su ruske snage izvele na naseljena mjesta u deeskalacijskoj zoni Idlib, na sjeverozapadnu Sirije, javlja...

Islamske teme