Američki kauboj Trump prijeti državama koje u UN-u glasaju protiv njegove odluke

Popularno na sajtu

Američki predsjednik Donald Trump je zaprijetio da će obustaviti finansijsku pomoć zemljama koje budu glasale za rezoluciju koja se protivi njegovoj odluci da prizna Jerusalem kao glavni grad Izraela.

“Oni nam uzimaju stotine miliona američkih dolara, čak milijarde i onda glasaju protiv nas. Pa, mi gledamo na to glasanje. Neka glasaju protiv nas. Uštedit ćemo mnogo. Nije nas briga”, kazao je Trump novinarima u Bijeloj kući, javlja Reuters.

Američka ambasadorica pri UN-u Nikki Haley poslala je ranije prijeteće pismo članicama Generalne skupštine UN-a uoči glasanja o neobavezujućoj rezoluciji.

U pismu, koje je dobio i list Haaretz, Haley je napisala da će američki predsjednik Donald Trump “pažljivo pratiti glasanje [u četvrtak]” i da je “tražio izvještaj o tome ko je glasao protiv nas”.

Zaključak:

Iako je kolonijalizam navodno iskorjenjen sredinom prošlog vijeka, moderni sistem porobljavanja naroda i država poznat kao neokolinijalizam ima mnogo gori efekat po slobodu mnogih zemalja od samog kolonijalizma.

Neokolonijalizam kojeg Sjedinjenje Terorističke Države sprovode nad većinom zemalja svijeta sastoji se u (us)postavljanju na vlast marionetskih sistema (milom ili silom), potom eksploataciji (čitaj pljački) prirodnih resursa porobljene zemlje, nakon čega se jedan mali dio opljačkanog blaga vraća zemlji u vidu američke “velikodušne pomoći”, a porobljena nacija je zauzvrat dužna zahvaliti Americi u vidu poslušnosti.

Sada, američki terorista Trump prijeti da neće vraćati ni najmanji dio opljačkanog blaga, ukoliko se dotična zemlja usudi da digne glas protiv američkog terorizma.

(Agencije)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz