Američki vojnici u pelenama

Popularno na sajtu

Na raznim blogovima i internet stranicama posljednjih nekoliko sedmica kruže apanjujući izvještaji o”nestašici pelena” ili “SAD-NATO vojnicima u pelenama”.

Prije nekoliko dana sam naišao na izvještaj vrijedan objavljivanja pod naslovom “Vojnici u pelenama” ili slično, kojeg bih volio podijeliti sa vama.

Prema novinskim izvještajima, vlasti SAD-a su nedavno “tiho” i nezvanično uputile zahtjev pakistanskim vlastima za neodložnu dostavu toaletnog papira i pelena.

Diplomatski izvor i novinski izvještaji govore da visoko osigurani i dobro opremljeni SAD-NATO vojnici ne smiju da izađu iz veoma osiguranih oklopnih vozila da izvrše prirodnu porebu zbog straha od mudžahida, zbog čega je jedina preostala opcija SAD-NATO vojnicima da nose pelene, tako da mogu da se udobno “olakšaju” dok se sukobljavaju sa talibanima.

Da pojednostavimo –  drugi izbor za SAD-NATO vojnike u slučaju nedostatka pelena, dok se bore protiv talibana, bio bi vrlo neprijatan i ponižavajući. Možete li zamisliti? – “upiškiti se u toku borbe!!!”

Odat ću vam jednu tajnu – neki novinski izvještaji su čak otkrili da SAD-NATO vojnici nekontrolisano mokre u donji veš tokom borbe sa mudžahidima, ili zbog straha od napada talibana.

Mislim da je dobra ideja za SAD-NATO snage da nose pelene, tako da nemaju straha da će uprljati svoje uniforme.

Zato, “nemojmo stajati između američkog vojnika i njegovih pelena'”, kako to formulišu novinski izvještaji.

Ansar Abasi, istaknuti pisac i urednik pakistanskih novina The News International, iznio je interesantne činjenice objavljujući smiješan članak “Pamper's (pelena) vojska (SAD).”

On kaže da je po ovom pitanju kontaktiran glasnogovornik ISAF-a u Afganistanu, koji tvrdi da on nije vojnik, niti zna da SAD marinci i NATO vojnici nose pelene dok se bore protiv talibana u Afganistanu.

Od pojave pitanja “krize za pelenama sa kojom se suočavaju SAD-NATO snage na terenu i njenih posljedica”, pakistanske vlasti su odbile da pod hitno pruže zalihe pelena SAD-NATO snagama.

Međutim, vjerovati je da je pakistanska vlada savjetovana da povuče veliku zalihu pelena iz NATO kontejnera i da ih hitno pošalje SAD snagama u Afganistanu, što bi s jedne strane bila humanitarna pomoć, a s druge strane bi opravdala vlasti Pakistana od daljnjih optužbi i umiješanosti u ovo pitanje. Dodatno kašnjenje zaliha od strane Pakistana i neuspjeh da se ispune američki zahtjevi može dovesti do pojave mnogo fatalnijeg i otrovnijeg smrada u Afganistanu od otrova i smrada fosfornih i uranijumskih bombi, koje su prethodno bačene od strane Amerike, što bi pretvorilo mirisnu aromu cvijeća i ruža nadolazećeg proljeća u smrad smrti i žalosti!

Zapravo, trenutni afganistanski rat u vezi sa ovim vrlo “vrućim” pitanjem, otvorio je novo poglavlje u globalnoj historiji, gledano iz ratne perspektive. Prije su oružja bila mačevi, štitovi, koplja, a sada su to puške, artiljerija, rakete, oklopni tenkovi, borbene letjelice, bespilotne letjelice itd., dok je “američki vojnik u pelenama” najnoviji termin na kojeg nailazimo i to po prvi put u svjetskoj historiji, i te “pelene” su neobično i posebno oružje i štit, zar ne?

Sudbina zemlje sa najmodernijom industrijom i najmodernijom tehnologijom u svijetu je čudna da čudnija ne može biti.

Ovo me podsjeća na dobro poznatu arapsku poslovicu koja, figurativno govoreći, ukazuje da je ruka ta koja koristi mač, a ne mač taj koji koristi ruku, što znači, prava snaga iza mača se krije u snažnoj ruci, ili mač je beskoristan bez jake ruke. To nas dovodi do zaključka da čovjek mora biti pravi muškarac da bi koristio svoje oružje na bojnom polju, ili će zasigurno morati koristiti pelenu u podršci svome oružju da bi izbjegao neželjene posljedice.

Dokazana je činjenica da kada neko izgubi vjeru i kada ubjeđenje, hrabrost i duhovnost napuste njegovo srce, silno oružje i logistička podrška mu neće nikada biti od koristi. S druge strane, svako ko je opremljen sa istinskom vjerom i duhom džihada će sam učiniti  da čitava vojska okusi sramni poraz i poniženje, bez obzira kako arogantna ta vojska bila.

Moguće je da su Amerika i njeni saveznici do sada shvatili činjenicu da se njihov san o cjevovodu neće ostvariti u Afganistanu. Bolje im je da napuste zemlju, ili će zasigurno od Pakistana također tražiti i kovčege za svoje vojnike, zajedno sa toaletnim papirom i pelenama.

Izvor: Shahamat – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana

Prijevod i obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz