Kako je preselio Salahuddin Šišani

Objavljeno / ažurirano:

U borbama na sjeveru Hame u nedjelju je preselio jedan od najvećih džihadskih komandanata u Siriji – Salahuddin Šišani, objavili su sirijski aktivisti pozivajući se na zvaničnu izjavu njegove grupe (detaljnije ovdje).

Ubrzo nakon Salahuddinove pogibije, ruski mediji su izvijestili kako je “vođa terorista ubijen preciznim (ruskim) zračnim udarom”, pripisujući zaslugu za Salahudinovu smrt sebi.

Međutim, ove ruske navode demantira ratni drug Salahuddina, na čijim rukama je Salahuddin preselio, navodi Kavkaz Center, web portal koji na više jezika objavljuje vijesti iz islamskog svijeta.

Pomenuti ratni drug navodi da je Salahuddin ranjen u predjelu prsa nakon napada Asadovih snaga na kuću u kojoj su bili stacionirani mudžahidi, nakon čega je bio odvučen oko 50m iza linija fronta.

Salahudinov ratni drug kazuje:

“Odvukli smo ga od kuće 50m i on (Salahudin) je rekao: ‘Ostavite mene, nemojte se povlačiti!’ U tom momentu ja sam počeo da mu ponavljam riječi šehadeta i on je podigavši kažiprst posvjedočio da nema boga osim Allaha i da je Muhammed Allahov poslanik i, nasmiješivši se, prestao disati.”

(Kavkaz Center / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Idlib gori, šiitski režim zauzeo novu teritoriju, Erdogan duboko potresen gubitkom...

0
U ofanzivi rusko-šijitskog satanističkog saveza zadnjih dana je palo 17 mjesta u Idlibu, uključujući i strateški važan grad Maretun-Numan, koji leži na autoputu koji...
islamske teme, islam, slike

Imovinsko osiguranje

Preporučeni sadržaj

Izrael treći put potopio poljoprivredne površine u Gazi

0
Ministarstvo poljoprivrede Palestine saopćilo je kako je Izrael treći put u dvije sedmice pod vodom ostavio poljoprivredne površine na istoku Pojasa Gaze, javlja agencija...

Islamske teme