Amerika Kurdima u Siriji isporučila 120 oklopnih vozila

Objavljeno / ažurirano:

Sjedinjene Američke Države su organizaciji Radnička partija Kurdistana – Partija demokratskog jedinstva u Siriji isporučile 120 oklopnih vozila.

Prema lokalnim izvorima, američke snage su prošle sedmice PKK/PYD-u isporučile oklopna vozila na graničnom prijelazu Simelka na iračko-sirijskoj granici, prenosi Anadolija.

Organizacija PKK/PYD navodno planira oklopna vozila i na stotine ljudi rasporediti u sirijski grad Afrin, koji se nalazi u blizini grada Hataya u Turskoj.

PKK/PYD će za transport oružja vjerovatno koristiti koridor u Halepu, koji je pod kontrolom snaga snaga Bashara al-Assada i grupa lojalnih Iranu.

Lansirano pet projektila

SAD je i ranije preko Iraka PKK/PYD-u isporučivao na hiljade šlepera i kamiona natovarenih oružjem, vozilima i municijom.

Ranije su pripadnici organizacije PKK/PYD u Afrinu, na sirijsko-turskoj granici, minobacačkim projektilima gađali položaje turske misije u Idlibu.

Pobunjenici u Afrinu, koji pripada Halepu, lansirali su pet projektila u okolini posmatračkog punkta turske vojske na relaciji Idlib – Afrin.

Jedan projektil pao je stotinjak metara od položaja turske vojske, dok su drugi pali u naseljeno područje.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

video

U odbranu naših sestara koje nose nikab | Šejh Ahmed Džibril

Šejh dr. Ahmed Musa Džibril govori o onima koji ismijavaju muslimanke koje nose nikab. Jako poučno.

Preporučeni sadržaj

Turska ofanziva u Siriji

Žestoke borbe turske vojske i kurdskih snaga na granici

Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je da su turske snage u okviru operacije „Izvor mira“ na sjeveru Sirije do sada izvele napade na 181 metu...

Islamske teme