Arapski tirani sve više zabrinuti zbog jačanja džihada u Siriji i regionu

Objavljeno / ažurirano:

Trenutni rat u Siriji je “najgori zločin 21. vijeka,” rekao je generalni sekretar Arapske lige Nabil al-Arabi na otvaranju 25. arapskog samita u Kuvajtu, prenosi Anadolu agency.

“Poslijedice su katastrofalne s obzirom na kontinuirani neuspjeh Vijeća sigurnosti (UN-a) da proizvede rezoluciju koja bi pozvala na prekid vatre,” proglasio je Al-Arabi na otvaranju samita.

“Terorizam nastavlja da prijeti cijeloj regiji,” rekao je Al-Arabi pojašnjavajući o kakvom se to “zločinu” radi, ne spominjujući kao prijetnju Asadov zločinački režim, koji prijeti cijeloj sirijskoj populaciji.

“Mi moramo postići političko rješenje koje bi bilo u skladu sa nastojanjima sirijskog naroda,” dodao je. “Ova kriza ne prijeti samo Siriji nego i ostatku svijeta.”

Arapska liga je regionalna organizacija arapskih država i formirana je 1945., u čijem se sastavu nalaze arapski režimi čiji je opstanak sada ugrožen jačanjem džihada i mudžahida na Bliskom istoku a posebno u Siriji.

Priprema: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Preporučeni sadržaj

Šejh Tarifi o istinskoj slobodi i svrsi ovosvjetskog života

0
- Stvarna sloboda podrazumijeva robovanje samo Allahu i nikome više mimo Njega. Tumačenje slobode kao dozvole izlaska van okvira naredbi i zabrana koje je Allah...
Poklon bolesniku

Poklon svakom bolesniku

Islamske teme