Arapski tirani sve više zabrinuti zbog jačanja džihada u Siriji i regionu

Objavljeno / ažurirano:

Trenutni rat u Siriji je “najgori zločin 21. vijeka,” rekao je generalni sekretar Arapske lige Nabil al-Arabi na otvaranju 25. arapskog samita u Kuvajtu, prenosi Anadolu agency.

“Poslijedice su katastrofalne s obzirom na kontinuirani neuspjeh Vijeća sigurnosti (UN-a) da proizvede rezoluciju koja bi pozvala na prekid vatre,” proglasio je Al-Arabi na otvaranju samita.

“Terorizam nastavlja da prijeti cijeloj regiji,” rekao je Al-Arabi pojašnjavajući o kakvom se to “zločinu” radi, ne spominjujući kao prijetnju Asadov zločinački režim, koji prijeti cijeloj sirijskoj populaciji.

“Mi moramo postići političko rješenje koje bi bilo u skladu sa nastojanjima sirijskog naroda,” dodao je. “Ova kriza ne prijeti samo Siriji nego i ostatku svijeta.”

Arapska liga je regionalna organizacija arapskih država i formirana je 1945., u čijem se sastavu nalaze arapski režimi čiji je opstanak sada ugrožen jačanjem džihada i mudžahida na Bliskom istoku a posebno u Siriji.

Priprema: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Preporučeni sadržaj

COVID-19: Rekordan broj novozaraženih u Izraelu

0
Rekordan dnevni broj novozaraženih koronavirusom zabilježen je u Izraelu u ponedjeljak, na početku sedmice u kojoj počinje nova školska godina, objavilo je u utorak ministarstvo zdravstva. U ponedjeljak...
islam blue sea

Psovanje (vrijedjanje) vremena

Islamske teme