Blic vijesti iz islamskog svijeta za 30. novembar 2017

Objavljeno / ažurirano:

Vijesti iz Sirije 

Borci Tahriru Šama su ponovo preuzeli sela Ramla i Tulfa na jugu Halepa. Također, uništili su režimske tenkove u kontra-napadu na Rašidija frontu. (@Aswed_Flags)

Tahrir Šam je napao čeliju ISIL-ovih vojnika iz Idliba koji su pokušavali da pomognu ISIL-u u Hami. U napadu ima mrtvih. (@Aswed_Flags)

Na jugoistoku Halepa, Tahriru Šam je ponovo preuzeo kontrolu nad Abisanom nakon što su ga ovog jutra preuzele režimske snage. Također, jedan tank je zaplijenjen od strane Tahriru Šama. (@Aswed_Flags)

Pakistan 

Islamska država je preuzela odgovornost za atentat u Islamabadu gdje je ubijeno dvoje šija, a tri ranjeno. (@Terror_Monitor)

Indija

Al Kaida na Indijskom potkontinentu je objavila plan za buduće operacije na Potkontinentu. Plan poziva na napade protiv Indije i Mijanmara.  (@Terror_Monitor)

Afganistan

Talibani optužuju Zračne snage Sjedinjenih Država i kopnene snage afganistanske vlade da pomažu Islamskoj državi u Kogjani distriktu u Nangarharu.  (@Terror_Monitor)

(Priprema: Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Muslimanka

Žena muslimanka uvažava učinjeno joj dobro i zahvaljuje na njemu

Jedna od moralnih osobina iskrene žene muslimanke jeste i to da je čestita, da poštuje učinjeno joj dobro i da zahvaljuje na njemu onoj...
islamske teme kader

Podjela sunneta i hadisa

Preporučeni sadržaj

Afganistan-unisteno-vozilo

Afganistan: 15 američkih vojnika ubijeno i ranjeno u teškom okršaju s...

U teškoj zasjedi u koju je upao zajednički vojni konvoj američke i afganistanske vojske stradalo je najmanje 10 američkih vojnika, dok je 5 ranjeno,...

Islamske teme