Blic vijesti iz islamskog svijeta za 30. novembar 2017

Objavljeno / ažurirano:

Vijesti iz Sirije 

Borci Tahriru Šama su ponovo preuzeli sela Ramla i Tulfa na jugu Halepa. Također, uništili su režimske tenkove u kontra-napadu na Rašidija frontu. (@Aswed_Flags)

Tahrir Šam je napao čeliju ISIL-ovih vojnika iz Idliba koji su pokušavali da pomognu ISIL-u u Hami. U napadu ima mrtvih. (@Aswed_Flags)

Na jugoistoku Halepa, Tahriru Šam je ponovo preuzeo kontrolu nad Abisanom nakon što su ga ovog jutra preuzele režimske snage. Također, jedan tank je zaplijenjen od strane Tahriru Šama. (@Aswed_Flags)

Pakistan 

Islamska država je preuzela odgovornost za atentat u Islamabadu gdje je ubijeno dvoje šija, a tri ranjeno. (@Terror_Monitor)

Indija

Al Kaida na Indijskom potkontinentu je objavila plan za buduće operacije na Potkontinentu. Plan poziva na napade protiv Indije i Mijanmara.  (@Terror_Monitor)

Afganistan

Talibani optužuju Zračne snage Sjedinjenih Država i kopnene snage afganistanske vlade da pomažu Islamskoj državi u Kogjani distriktu u Nangarharu.  (@Terror_Monitor)

(Priprema: Put vjernika)

Novo na sajtu

islam pv art wall

Ljubav prema onima koji se suprostavljaju Allahu

Šejh ibn Tejmijje kaže: Riječi Allaha (prijevod značenja): "Nećeš naći one koji vjeruju u Allaha i Sudnji dan, da su u ljubavi sa onima koji se...

Preporučeni sadržaj

islam pv art sea

Srce vjernika je između straha, nade i ljubavi

Srce vjernika priželjkuje sreću na dunjaluku i na ahiretu, međutim ta sreća i potpuna slast može se ostvariti samo ako zavolimo Uzvišenog Allaha, spoznamo...
islamske-teme

Mezhebi

Islamske teme