Blic vijesti iz islamskog svijeta za 30. novembar 2017

Objavljeno / ažurirano:

Vijesti iz Sirije 

Borci Tahriru Šama su ponovo preuzeli sela Ramla i Tulfa na jugu Halepa. Također, uništili su režimske tenkove u kontra-napadu na Rašidija frontu. (@Aswed_Flags)

Tahrir Šam je napao čeliju ISIL-ovih vojnika iz Idliba koji su pokušavali da pomognu ISIL-u u Hami. U napadu ima mrtvih. (@Aswed_Flags)

Na jugoistoku Halepa, Tahriru Šam je ponovo preuzeo kontrolu nad Abisanom nakon što su ga ovog jutra preuzele režimske snage. Također, jedan tank je zaplijenjen od strane Tahriru Šama. (@Aswed_Flags)

Pakistan 

Islamska država je preuzela odgovornost za atentat u Islamabadu gdje je ubijeno dvoje šija, a tri ranjeno. (@Terror_Monitor)

Indija

Al Kaida na Indijskom potkontinentu je objavila plan za buduće operacije na Potkontinentu. Plan poziva na napade protiv Indije i Mijanmara.  (@Terror_Monitor)

Afganistan

Talibani optužuju Zračne snage Sjedinjenih Država i kopnene snage afganistanske vlade da pomažu Islamskoj državi u Kogjani distriktu u Nangarharu.  (@Terror_Monitor)

(Priprema: Put vjernika)

Novo na sajtu

Hadž

O vojsci koja će krenuti u pohod na Kabu

Od majke vjernika Ummu Abdillah Aiše, neka je Allah zadovoljan njome, prenosi se da je rekla: “Rekao je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: 'Jedna...

Preporučeni sadržaj

dzamijavideo

Čudo ezana – islamskog poziva na molitvu

Sa imenom Allaha,  Milostivog,  Samilosnog! Ezan je prvi poziv na molitvu. Ezan se uči (izgovara) glasnim, ugodnim i melodičnim glasom koji kazuje vjernicima da je...

Islamske teme