Damask: Pobunjenici oborili režimski vojni helikopter, poginula dva brigadna generala i pukovnik (VIDEO)

Objavljeno / ažurirano:

Mudžahidi pobunjeničke operativne sobe ”Džebelu Šejh” koja djeluje u području planinskog vijenca Haramun jugozapadno od Damaska jutros su oborili vojni helikopter režimskih zločinačkih snaga u trenutku dok je nadlijetao grad Zakyah.

FOTO:

Prema aktivistima, helikopter tipa Mi-24 ili Mi-25 je pogođen ručnim navodećim protuzračnim sistemom. Usljed izravnog pogotka helikopter je se zapalio i letio nekoliko trenutaka nakon čega se srušio na tlo i eksplodirao.

VIDEO:

Režimski i opozicijski izvori tvrde da su se u helikopteru nalazila tri člana posade te da su svi poginuli. Naime, radi se o dvojici brigadnih generala iz Latakije i Masyafe te jednom pukovniku iz Tartusa.

View image on Twitter(Vijesti iz Sirije)

Novo na sajtu

Pogrom muslimanskog stanovništva na Kafkazu

Ruski genocid na Kavkazu: Iskorijenjeno 90% muslimana Čerkeza

Opisan kao najveći genocid u 19. stoljeću, ruski genocid nad Čerkezima poslužio je kao uzor zločincima koji zadnjih 150 godina vrše genocide nad muslimanima...
tewhid-islam

Bez tewhida nema islama

Preporučeni sadržaj

islam slika

Kratke i korisne zanimljivosti o islamu

Ženu udaju četiri stvari: ljepota, porijeklo, bogatstvo i vjera. Najveći ogranak imana je reći La ilahe illallah. Najmanji ogranak imana je ukloniti smetnju (prepreku) sa puta. Ženi...

Islamske teme