Budanov: Rusija priprema napad na Ukrajinu početkom 2022.

Popularno na sajtu

Šef ukrajinske vojne obavještajne službe, general Kiril Budanov, optužio je u nedjelju Rusiju da je “koncentrirala” više od 92.000 vojnika u blizini granice s Ukrajinom i da se “sprema napasti je” krajem januara ili početkom februara naredne godine.

“Takav napad će vjerovatno uključivati zračne, artiljerijske i tenkovske napade na istoku, koji će biti praćeni zračno-desantnim napadima u Odesi i Mariupolju”, tvrdi ukrajinski general.

Budanov je u intervjuu za Military Times rekao da će za navodnu invaziju na Ukrajinu biti korištena i teritorija Bjelorusije, prenosi Tanjug, pozivajući se na ruske medije.

Upozorenje američkih obavještajaca

Ranije je televizija CBC News objavila da su američki obavještajci upozorili evropske saveznike na mogućnost ruskog napada na Ukrajinu .

“Invazija zavisi od vremenskih uslova, ali bi do nje moglo doći u roku od nekoliko sedmica, ukoliko ne dođe do zapadne intervencije”, navela je televizija, pozivajući se na američke zvaničnike.

Američki list New York Times objavio je u subotu da su predstavnici američkih obavještajnih službi upozorili saveznike SAD-a da je ostalo malo vremena da se stane na put eventualnoj ofanzivi Rusije na Ukrajinu.

Prethodno je komandant vojske za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine Grigorij Galan rekao da je potrebno da u Ukrajini svaka oblast bude spremna za “invaziju Rusije”.

IZVOR: AGENCIJE

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: