Čečenska jedinica Ahmat potpisuje ugovor s Rusijom nakon Wagnerovog odbijanja

Jedinicu Ahmat mnogi nazivaju privatnom vojskom proruskog marionetskog lidera Čečenije Ramzana Kadirova.

Popularno na sajtu

Rusko ministarstvo odbrane danas je potpisalo ugovor s grupom čečenskih specijalnih jedinica Ahmat, dan nakon što je takav ugovor odbila potpisati paravojna formacija Wagner na čelu s vođom i glavnokomandujućim Jevgenijem Prigožinom, prenosi Tanjug.

Jedinicu Ahmat mnogi nazivaju privatnom vojskom lidera Čečenske oblasti Ramzana Kadirova, koji je od strane Putina postavljen na čelo Čečenije, kako bi ugušio proislamsku pobunu i terorisao sopstveni narod.

Navodi se da je komandant Ahmata Apti Alaudinov, koji je učestvovao u potpisivanju ugovora, rekao da je ta jedinica ”pripremila i poslala desetine hiljada dobrovoljaca” u Ukrajinu u posljednjih 15 mjeseci koliko traje rat.

Zamjenik načelnika Ruskog generalštaba Aleksej Kim rekao je nakon potpisivanja sporazuma s Čečenima kako se nada da će i druge dobrovoljačke jedinice slijediti njihov primjer.

”Mislim da je ovo veoma dobra stvar”, ocijenio je Alaudinov.

Uz plaćeničku grupu Wagner koju je vodio Jevgenij Prigožin, trupe iz Čečenije bile su jedna od glavnih pokretačkih snaga iza ofanzive Moskve.

Inače, Kadirov, koji voli da se hvali da je Putinov pješadinac, u očima čečenskih muslimana uživa titulu vjernog Putinovog lovačkog psa. Kadirov stoji iza mnogih zločina protiv čečenskog naroda. Putin ga je koristio kao ukrotitelja čečenske pobune i za to nagradio time što mu je odriješio ruke da može bez ikakve odgovornosti terorisati svoj narod.

Ali vremena su sada drugačija – Putinu ne ide dobro u ratu u Ukrajini, i potrebno mu je svježe topovsko meso, koje on rado izabire iz redova manjinskih (okupiranih) naroda koji žive pod ruskom kontrolom.

Kadirov dobro razumije situaciju svog ugroženog gospodara i dobrovoljno se “baca” da ga zaštiti – slanjem svojih odanih šupljoglavaca koji će ginuti za interese iste te Rusije koja je okupirala njihovu zemlju počinivši genocid ogromnih razmjera (detaljnije ovdje).

Ovo je jako dobra vijest za muslimane Čečenije, jer će još kadirovaca – Putinovih Čečena – umrijeti, što će, Allahovom dozvolom, olabaviti teror koji ovi ljudi čine nad sopstvenim narodom. Ovo če, inšaallah, pružiti priliku džihadsko-oslobodilačkim snagama Čečenije da ojačaju svoj uticaj i pokrenu novu vojnu kampanju protiv proruskih elemenata u zemlji.

(Agencije / Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz