Devet godina od masakra na ”Rijeci šehida” u Halepu

Popularno na sajtu

U januaru 2013. godine Assadov nusajrijsko-šijitski režim je ubio stotine mladića ehli-sunneta a njihova tijela su potom bačena u rijeku Kuvejk.

Dok je svaki dan veliki broj leševa uklanjan iz rijeke Kuvejk u Halepu, ruke su im bile vezane. S vremenom je rijeka Kuvejk postala poznata kao “Rijeka šehida” među stanovnicima Halepa.

Masakr u ‘Rijeci šehida’

Posledjnjih dana januara 2013. Halep je potresla vest o strašnom masakru.

Tijela oko 110 muškaraca, većinom mlađih od 30 godina, pronađena su pogubljena na obalama rijeke Kuvejk u okrugu Džabal Bedro u Halepu.

Neki od leševa, kojima su ruke bile vezane, imali su tragove mučenja i ubijeni su iz vatrenog oružja. Mnogi od njih su na tijelu imali strašne modrice kao i rane od noževa i bičeva.

Tijela su mjesecima nakon masakra i dalje izlazila iz rijeke a od januara do marta broj leševa koji su izašli iz rijeke premašio je 200.

Jedan od glavnih odgovornih za masakr bio je general-major Muhammed Ibrahim Hadur, jedna od vodećih ličnosti Assadovog režima.

U ratu koji je počeo 2011. Assadov režim, uz podršku Rusije i Irana, mučio je stotine hiljada i ubio preko 500 hiljada muslimana.

Svi ovi zločini prošli su nekažnjeno kod ljudi, ali neće proći nekažnjeno kod Allaha azze ve dželle.

Ummet Press

Detaljnije o šiitskom terorizmu pročitaj ovdje.
Detaljnije o iranskom sponzoriranju terorizma protiv muslimana čitaj ovde.
Detaljnije o ruskom terorizmu protiv muslimana čitaj ovdje.

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz