Džihadske i pobunjeničke skupine porazile Assadove režimske snage i zauzele stratešku vojnu bazu ”Brigade 52”

Objavljeno / ažurirano:

Pojedine džihadske i pobunjeničke skupine, u nedjelju su pokrenule nove žestoke napade i ofanzivu na stratešku režimsku vojnu bazu ”Brigade 52” – jednu od najvećih vojnih baza u Der'a provinciji, na jugu Sirije.

Nakon sukoba koji su trajali puna dva dana, džihadske i pobunjeničke snage uspjele su danas u popodnevnim satima, u potpunosti zauzeti ovu stratešku bazu koja je brzo pala uprkos što se u njoj nalazio veliki koncentrat Assadovih nusajrijskih snaga koji su bili opremljeni najnovijom vojnom opremom namjenjenom isključivo za odbranu.

Assadovim snagama je zadat jak udarac jer je ova baza bila prva linija odbrane Tha'lah zračne baze.

Aktivisti sa terena, putem društvenih mreža navode da je osim baze oslobođen manji grad al-Karak zajedno sa selima Mleihat Gharbiyyeh i Rakham.

Assadove režimske nusajrijske snage pretrpile su ogromne gubitke u ljudstvu te su se poražene, povukle prema istoku dok su u bazi ostavile ogromnu količinu vojne tehnološke opreme.

Džihadske i pobunjeničke snage sada u potpunosti kontrolišu okrug velikog grada al-Hirak te da imaju mogučnost da u svakom trenutku napadnu na režimsku zračnu bazu Tha'lah te da se sada u konačnici mogu probijati u Suwajda provinciju.

NOVO NA SAJTU

Foto citat: Zagovaranje neutralnosti u situaciji zločinac-žrtva

0
“Zagovaranje neutralnosti u situaciji zločinac-žrtva nije umjerenost; to je zulum sam po sebi!” (Bassam Zawadi)

Preporučeni sadržaj

Kasem Sulejmani

Iranska ambasada u Sarajevu organizira oplakivanje teroriste Kasema Sulejmanija

0
U prostorijama iranske ambasade u Sarajevu u utorak će se održati ”Knjiga žalosti” odnosno zajedničko oplakivanje i divljenje zločinima Kasema Sulejmanija koji je stradao...

Islamske teme