Džihadske skupine u Siriji objavile prvi broj magazina Risala

Objavljeno / ažurirano:

Zadnjih dana su mediji i aktivisti bliski džihadskim skupinama u Siriji objavili prvo izdanje džihadskog elektronskog magazina “Risala”.

Sudeći prema sadržaju, Risala bi se mogla smatrati glasilom selefijskih džihadskih skupina u Siriji okupljenih oko Džejšul-fetha (Vojska pobjede).

Na svojim prvim stranicama “Risala” upoznaje svoje čitaoce sa Džejšul-fethom, koalicijom džihadskih skupina, koju mnogi vide kao preteće vojske budućeg Islamskog Emirata u Šamu.

Magazin potom donosi članak “Bitka pobjede – Džisru Šugur” od Ebu Sultana Džizravija, jednog od vojnih lidera Džebhetun-nusre, koji piše o detaljima vezanim za slavnu bitku u kojoj je oslobođen strateški grad Džisru Šuguru u provinciji Idlib.

Risala dalje donosi članak “Ključevi Dženneta” od šejha dr. Abdullaha Muhejsinija koji između ostalog govori o razjedinjavanju redova mudžahida i odgovara na optužbe IDIŠ-ovih medija da su mudžahidi “sahavati” – izdanici i otpadnici.

Risala dalje donosi članak pod naslovom “Godinu dana hilafeta” u kojem autor Ebu Faruk Muhadžir govori o lošim posljedicama proglašenja hilafeta Ebu Bekra Bagdadija.

Magazin potom upoznaje čitaoce sa visokim vođstvom IDIŠ-a napominjući da su visoke vođe IDIŠ-a bivši oficiri tagutske armije Saddama Husiena.

Između ostalog, Risala donosi eulogiju vođe Džebhetun-nusre Ebu Muhammeda Dževlanija povodom pogibije emira AKAP-a, ebu Basira Vuhejšija, te ekskluzivni intervju sa Muslimom Šišanijem, emirom džihadske skupine Džunuduš-Šam.

Na kraju, u rubrici “Serijal o šehadetima”, Risala donosi priču o šehidu Ebu Sehlu el-Ensariju.

Magazin je dostupan na lokaciji:

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Najvećeg tevhida jesu oni koji se najviše oslanjaju na Allaha

0
Od ibadeta koje je Uzvišeni Allah prpisao jeste i tevekkul – oslonac na Njega Uzvišenog. Najvećeg tevhida jesu oni koji se najviše oslanjaju na...
kaba-mekka-islam

Osobine stranaca (gariba)

Preporučeni sadržaj

Izraelska policija ubila Palestinca jer se protivio bespravnom rušenju porodične kuće

0
Izraelska policija ubila je 19-godišnjeg Palestinca u Dženinu jer se suprotstavljao izraelskim snagama koje su srušile palestinsku porodičnu kuću u tom gradu. Također, zraelska policija...
islamske teme, islam, slike

Zli učenjak

Islamske teme