Afganistan: Talibani osvojili 14 kontrolnih tačaka i oborili neprijateljski helikopter

Objavljeno / ažurirano:

U bici koja je prošle sedmice vođena u Džalriz distriktu u provinciji Vardak, borci Islamskog Emirata Afganistana (talibani) su oborili borbeni helikopter  neprijateljskih snaga i eliminisali preko 30 marioneta, te “pregazili” 14 neprijateljskih punktova, izvijestio je u petak Shahamat – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana.

Mudžahidi su u borbama zarobili veći dio vojne opreme i municije marionetskih snaga.

Svakodnevno, talibani izvode na desetine napada protiv marionetskih snaga, u kojima biva eliminisano na desetine marionetskih vojnika.

Od početka proljeća, talibani su u sastavu vojne kampanje „Azm“ osvojili velike oblasti u Kandaharu, Nuristanu, Nangarharu, Vardaku, a također i u drugim provincijama, ali se suočavaju sa gubitkom oslobođenih teritorija zbog napada IDIŠ-a, te su primorani da povlače dio svojih snaga iz borbi protiv marionetskog režima kojeg podržava čitav nevjernički svijet, kako bi se odupreli napadima skupine “Islamska država” (IDIŠ) koja talibanima oduzima oslobođene teritorije, o čemu izviještavaju IDIŠ-ovi mediji (vidi screenshot ispod).

Izvještaj o IDIŠ-ovom oduzimanju oslobođenih teritorija od talibana
Vijest na portalu Vijesti ummeta o IDIŠ-ovom oduzimanju oslobođenih teritorija od talibana

 

Izvori: Shahamat/Put vjernika

NOVO NA SAJTU

i znajte da je dzennet tamo

Foto citat: “I znajte da je Džennet tamo gdje sablje sijevaju.”

"O ljudi, nemojte priželjkivati susret s neprijateljem, već molite Allaha da vas sačuva njihova zla, ali, kada se s neprijateljem sukobite, budite strpljivi i...

Preporučeni sadržaj

Operacija Izvor mira

Žestoke borbe turskih i snaga SDF-a za Tel Abyad

Turska vojska vodi žestoke borbe danas protiv pripadnika kurdskih Sirijskih demokratskih snaga (SDF) za kontrolu grada Tel Abyad na sirijskoj strani granice dvije države,...

Islamske teme