Francuski nacist napao na džamiju u Bayonneu, ranio dvojicu muslimana

Objavljeno / ažurirano:

Za ranjavanje dvojice starijih muškaraca u ponedjeljak kod džamije u francuskom gradu Bayonneu odgovoran je 84-godišnji muškarac povezan s krajnjom desnicom, saznaje AFP iz policijskog izvora, prenosi HINA.

Lokalne vlasti su ranije saopćile da su dvojica muškaraca teško stradala nakon što su iznenadili napadača koji je pokušao zapaliti vrata džamije i koji je na njih potom otvorio vatru.

Drugi izvor, upoznat sa slučajem, tvrdi da je napadač Claude S. bio 2015. kandidat „Nacionalnog okupljanja“, stranke Marine Le Pen – predvodnice francuskih nacista.

Napadača je nakon bijega kod kuće kasnije uhapsila policija.

Francuska policija u međuvremenu je izvijestila da je uhapsila muškarca starog 84 godine osumnjičenog da je pucao kod džamije na jugozapadu Francuske i tom prilikom povrijedio dvije osobe.

Pucnjava se dogodila oko 14 sati u ponedjeljak, a muškarac je uhapšen nedaleko od kuće u kojoj stanuje, prenosi Reuters.

Agencija javlja da su u njegovom automobilu pronađeni kanister s benzinom i oružje.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli historijski dogovor, Trump posredovao

0
Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) postigli su historijski dogovor koji bi trebao dovesti do potpune normalizacije diplomatskih odnosa ove dvije zemlje.

Preporučeni sadržaj

Kineski genocid: Moguće je da su tvoju odjeću napravili robovi muslimani...

0
Među genocidnim mjerama koje Kinezi sprovode nad muslimanima u okupiranom Istočnom Turkistanu je i izrabljivanje miliona muslimana i njihovo prisiljavanje na rad u fabrikama, bez ikakve nadoknade. Afirmacija modernog ropstva dostigla je svoj vrhunac u Kini.

Islamske teme