Francuski nacist napao na džamiju u Bayonneu, ranio dvojicu muslimana

Objavljeno / ažurirano:

Za ranjavanje dvojice starijih muškaraca u ponedjeljak kod džamije u francuskom gradu Bayonneu odgovoran je 84-godišnji muškarac povezan s krajnjom desnicom, saznaje AFP iz policijskog izvora, prenosi HINA.

Lokalne vlasti su ranije saopćile da su dvojica muškaraca teško stradala nakon što su iznenadili napadača koji je pokušao zapaliti vrata džamije i koji je na njih potom otvorio vatru.

Drugi izvor, upoznat sa slučajem, tvrdi da je napadač Claude S. bio 2015. kandidat „Nacionalnog okupljanja“, stranke Marine Le Pen – predvodnice francuskih nacista.

Napadača je nakon bijega kod kuće kasnije uhapsila policija.

Francuska policija u međuvremenu je izvijestila da je uhapsila muškarca starog 84 godine osumnjičenog da je pucao kod džamije na jugozapadu Francuske i tom prilikom povrijedio dvije osobe.

Pucnjava se dogodila oko 14 sati u ponedjeljak, a muškarac je uhapšen nedaleko od kuće u kojoj stanuje, prenosi Reuters.

Agencija javlja da su u njegovom automobilu pronađeni kanister s benzinom i oružje.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Židovi muslimanskog ummeta

0
Židovi ummeta... “Rekao je Seid ibn Džubejr rahimehullah: Murdžije su židovi Kible." Neke od osobina koje murdžije dijele sa jevrejima o kojima je Allah rekao u...

Preporučeni sadržaj

Afganistan: U dva dana Amerikanci izgubili tri helikoptera

0
Helikopter američke vojske oboren je u petak ujutro kada je nadlijetao distrikt Zerok u južnoj afganistanskoj pokrajini Paktika. Vijest je potvrdio glasnogovornik talibana Zebihullah Mudžahid. ”Američki...

Islamske teme