Francusko licemjerstvo: Žena privedena jer je vrijeđala Makrona, vrijeđanje Poslanika je i dalje “sloboda govora”

Popularno na sajtu

Policija u francuskoj regiji Saint-Omer privela je žensku osobu, jednu od predstavnica pokreta “Žuti prsluci” zbog navodne upotrebe riječi ološ, upućene predsjedniku Emmanuelu Macronu, prenosi Anadolija.

Dan prije nego što je Macron 22. marta govorio za francusku televiziju o kontroverznoj penzionoj reformi, žena je na Facebooku napisala:

“Ološ će se sutra u 13.00 obratiti vama, kojima se ne pridaje nikakav značaj.”

Žena će se 20. juna pojaviti na sudu pod optužbom da je “vrijeđala predsjednika”.

Prijeti joj kazna od šest godina zatvora i novčana kazna do 22.500 eura ako bude proglašena krivom.

Kakvog li licemjerstva “slobodarske” Francuske!

Francuska država je na sve moguće načine branila uvredljive karikature Poslanika Muhammeda alejhisselam, sve pod parolom slobode govora i mišljenja. Čak je, u tom pogledu, država prikazivala ove karikature na državnim zgradama, bez obzira što te karikature duboko vrijeđaju 5 miliona muslimana koji žive u ovoj zemlji, i preko milijardu i pol ljudi širom svijeta.

Međutim, vidimo da ista država hapsi ljude ako vrijeđaju predsjednika i tada sveta francuska parola o slobodi više ne važi. Važila je samo dok se vrijeđa najbolje od svih stvorenja koje je ikada živjelo na zemlji, ali kada su u pitanju najgori ljudi, njih nije dozvoljeno vrijeđati, i to više nije sloboda govora.

„A ti nikako ne misli da Allah ne motri na ono što rade zulumćari! On im samo pušta do Dana kada će im oči ostati otvorene, i kada će žureći uzdignutih glava, netremice gledati; a srca će im prazna biti.“ (Kur'an, 14:42-43)

(PV)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz