IDIŠ-ov komandant u Istočnom Kalamunu prebjegao u Vojsku islama

Objavljeno / ažurirano:

Šadi Dijaab, poznati IDIŠ-ov zapovjednik u Istočnom Kalamunu prebjegao je iz IDIŠ-a zajedno sa šest drugih boraca u Vojsku islama (Džejšul-islam), saopšteno je na zvaničnom sajtu Vojske islama.

„Oni su rekli da su odlučili da napuste IDIŠ nakon što su bili svjedoci mnoštvu korupcije i devijacija od islamskih normi i vjerovanja“, kaže se u saopštenju postavljenom na sajtu Džejšul islama, sirijske oslobodilačke skupine koju vodi Zehran Aljuš.

„On (Šadi Dijab) dodaje da desetine IDIŠ-ovih članova čeka pogodnu priliku da pobjegnu, nakon što su shvatili lažne optužbe haridžija, u svjetlu istinitosti i čistog metoda mudžahida Džejšul-islama“, kaže se u saopštenju koje je objavljeno 14. jula 2015.

„Treba napomenuti da je Šadi Dijab bio komandant od velikog značaja za Bagdadijevu grupu i da je imao jake veze sa ‘Al-hilafa divanom’. Ovo objašnjava zašto je njegovo dezerterstvo veliki udarac IDIŠ-u, koji ga sada želi ‘mrtvog ili živog’ i nudi 25 000 dolara kao nagradu onom ko ga zarobi ili ubije“, zaključuje se u pomenutom izvještaju.

Video snimak sa Šadijevim svjedočenjem je postavljen na Youtube servisu, ali je uklonjen od strane administracije, a u ovom momentuje dostupan na kanalu Orient Newsa:

Izvor članka:

Priprema: Put vjernika

Novo na sajtu

Halal meso

Uvjeti koji se moraju ispuniti da bi meso bilo halal sa...

U ovom kraćem istraživanju navešćemo dokaze i govore učenjaka koji su pisali o ovoj mes'eli, pokušavajući da odgovorimo na sljedeća pitanja: Šta je osnova...

Preporučeni sadržaj

Talibani svakodnevno napadaju afganistanske marionetske snage

Desetine mrtvih u napadima talibana u Afganistanu

U dva odvojena napada talibana u Afganistanu danas je poginulo najmanje 32, a ranjeno 30 ljudi, saopštila je tamošnja policija, prenosi agencija Beta. Afganistanska policija...

Islamske teme