IDIŠ-ov komandant u Istočnom Kalamunu prebjegao u Vojsku islama

Objavljeno / ažurirano:

Šadi Dijaab, poznati IDIŠ-ov zapovjednik u Istočnom Kalamunu prebjegao je iz IDIŠ-a zajedno sa šest drugih boraca u Vojsku islama (Džejšul-islam), saopšteno je na zvaničnom sajtu Vojske islama.

„Oni su rekli da su odlučili da napuste IDIŠ nakon što su bili svjedoci mnoštvu korupcije i devijacija od islamskih normi i vjerovanja“, kaže se u saopštenju postavljenom na sajtu Džejšul islama, sirijske oslobodilačke skupine koju vodi Zehran Aljuš.

„On (Šadi Dijab) dodaje da desetine IDIŠ-ovih članova čeka pogodnu priliku da pobjegnu, nakon što su shvatili lažne optužbe haridžija, u svjetlu istinitosti i čistog metoda mudžahida Džejšul-islama“, kaže se u saopštenju koje je objavljeno 14. jula 2015.

„Treba napomenuti da je Šadi Dijab bio komandant od velikog značaja za Bagdadijevu grupu i da je imao jake veze sa ‘Al-hilafa divanom’. Ovo objašnjava zašto je njegovo dezerterstvo veliki udarac IDIŠ-u, koji ga sada želi ‘mrtvog ili živog’ i nudi 25 000 dolara kao nagradu onom ko ga zarobi ili ubije“, zaključuje se u pomenutom izvještaju.

Video snimak sa Šadijevim svjedočenjem je postavljen na Youtube servisu, ali je uklonjen od strane administracije, a u ovom momentuje dostupan na kanalu Orient Newsa:

Izvor članka:

Priprema: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Dova za sreću u ljubavi

0
Pitanje: Selamu alejkum. Da li mi možete reći dovu, i kako je moram proučiti da bih imao sreće u ljubavi? Hvala unaprijed. Odgovor: We alejkum...

Preporučeni sadržaj

Pet vrsta iskušenja

0
Abdullah ibn Omer, radijellahu 'anhu, kaže: Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, se okrenuo prema nama i rekao: "O skupino muhadžira, molim Allaha, dželle šanuhu,...

Islamske teme