IE Afganistan: 13 talibana ubijeno u istovremenom napadu IDIŠ-a, marionetskih i američkih snaga

Objavljeno / ažurirano:

Rat u Afganistanu ne jenjava, uprkos činjenici da su američke snage povukle glavninu svojih snaga iz zemlje. Snage Islamskog Emirata Afganistana (talibani) suočavaju se sa mnogobrojnim neprijateljima na terenu, u prvom redu marionetskih snaga i paramilicija podržanih američkim kopnenim i zračnim snagama, ali odnedavno i IDIŠ-a, koji pokušava zauzeti što više teritorije u Afganistanu.

Žestoke borbe su zadnjih dana vođene u provinciji Paktika.

“Zvanični podaci iz Gumal distrikta kažu da su mudžahidi Islamskog Emirata (talibani) napadnuti od strane snaga zloglasnog arbaki komandanta Amanullaha i u isto vrijeme napadnuti od strane grupe naoružanih ljudi koji se pripisuju IDIŠ-u predvođeni komandantom po imenu Ubejdullah Hunar”, izviještava danas Shahamat – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana.

“Američki dronovi su gađali mudžahide u više navrata za vrijeme ovih borbi u kojima je u jednom navratu ubijeno 5 a u drugom 8 mudžahida. Uistinu, Allahovi smo i Njemu se vraćamo!”, kaže se u nastavku u zvaničnom talibanskom glasilu.

Shahamat dalje izvještava da se IDIŠ-ov komandant u toku borbi ubio i da su talibani “očistili” oblast od neprijatelja, uprkos tome što američke letjelice i dalje nadlijeću oblast.

Izvor: Shahamat

Link do originala vijesti na engleskom: http://shahamat-english.com/13-mujahideen-martyred-in-gomal-us-airstrikes/

NOVO NA SAJTU

Upitan je Allahov Poslanik alejhisselam, pa je odgovorio

0
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitan je hoće li vjernici na Sudnjem danu vidjeti svoga Gospodara. Tada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem,...

Preporučeni sadržaj

Ratko Mladic, Srebrenica, genocid

Srebrenica: Lijepljene plakate Mladića s porukom ‘Genocida nije bilo’

0
Aktivisti Udruženja građana “Istočna alternativa” danas su na nekoliko oglasnih mjesta u Srebrenici zalijepili plakate sa likom generala Ratka Mladića i natpisom “Genocida nije...

Islamske teme