IE Afganistan: 13 talibana ubijeno u istovremenom napadu IDIŠ-a, marionetskih i američkih snaga

Popularno na sajtu

Rat u Afganistanu ne jenjava, uprkos činjenici da su američke snage povukle glavninu svojih snaga iz zemlje. Snage Islamskog Emirata Afganistana (talibani) suočavaju se sa mnogobrojnim neprijateljima na terenu, u prvom redu marionetskih snaga i paramilicija podržanih američkim kopnenim i zračnim snagama, ali odnedavno i IDIŠ-a, koji pokušava zauzeti što više teritorije u Afganistanu.

Žestoke borbe su zadnjih dana vođene u provinciji Paktika.

“Zvanični podaci iz Gumal distrikta kažu da su mudžahidi Islamskog Emirata (talibani) napadnuti od strane snaga zloglasnog arbaki komandanta Amanullaha i u isto vrijeme napadnuti od strane grupe naoružanih ljudi koji se pripisuju IDIŠ-u predvođeni komandantom po imenu Ubejdullah Hunar”, izviještava danas Shahamat – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana.

“Američki dronovi su gađali mudžahide u više navrata za vrijeme ovih borbi u kojima je u jednom navratu ubijeno 5 a u drugom 8 mudžahida. Uistinu, Allahovi smo i Njemu se vraćamo!”, kaže se u nastavku u zvaničnom talibanskom glasilu.

Shahamat dalje izvještava da se IDIŠ-ov komandant u toku borbi ubio i da su talibani “očistili” oblast od neprijatelja, uprkos tome što američke letjelice i dalje nadlijeću oblast.

Izvor: Shahamat

Link do originala vijesti na engleskom:

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: