IE Afganistan: 13 talibana ubijeno u istovremenom napadu IDIŠ-a, marionetskih i američkih snaga

Objavljeno / ažurirano:

Rat u Afganistanu ne jenjava, uprkos činjenici da su američke snage povukle glavninu svojih snaga iz zemlje. Snage Islamskog Emirata Afganistana (talibani) suočavaju se sa mnogobrojnim neprijateljima na terenu, u prvom redu marionetskih snaga i paramilicija podržanih američkim kopnenim i zračnim snagama, ali odnedavno i IDIŠ-a, koji pokušava zauzeti što više teritorije u Afganistanu.

Žestoke borbe su zadnjih dana vođene u provinciji Paktika.

“Zvanični podaci iz Gumal distrikta kažu da su mudžahidi Islamskog Emirata (talibani) napadnuti od strane snaga zloglasnog arbaki komandanta Amanullaha i u isto vrijeme napadnuti od strane grupe naoružanih ljudi koji se pripisuju IDIŠ-u predvođeni komandantom po imenu Ubejdullah Hunar”, izviještava danas Shahamat – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana.

“Američki dronovi su gađali mudžahide u više navrata za vrijeme ovih borbi u kojima je u jednom navratu ubijeno 5 a u drugom 8 mudžahida. Uistinu, Allahovi smo i Njemu se vraćamo!”, kaže se u nastavku u zvaničnom talibanskom glasilu.

Shahamat dalje izvještava da se IDIŠ-ov komandant u toku borbi ubio i da su talibani “očistili” oblast od neprijatelja, uprkos tome što američke letjelice i dalje nadlijeću oblast.

Izvor: Shahamat

Link do originala vijesti na engleskom: http://shahamat-english.com/13-mujahideen-martyred-in-gomal-us-airstrikes/

NOVO NA SAJTU

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Preporučeni sadržaj

Dokaz da šije ne vjeruju u Kur'an: Mula Hajderi o šiijskom...

0
Kada je u pitanju šijitska sekta, mnogi muslimani su obmanuti i nisu svjesni nevjerstva ove sekte. Ovome doprinosi blagonakloni stav Islamske zajednice prema šiizmu, kao i medijska propaganda koju vrše šijitske misinarske službe na našim prostorima, ali i na nivou čitavog ummeta.

Islamske teme