Iran: Broj umrlih od korona virusom povećan na 1.284 osobe, svakih 10 minuta umre jedna osoba

Popularno na sajtu

U Iranu je od posljedica zaraze novim tipom korona virusa umrlo još 149 osoba, čime je ukupan broj umrlih povećan na 1.284, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kiyanush Jahanpur, glasnogovornik Ministarstva zdravstva Irana, saopćio je kako je u posljednja 24 sata u toj zemlji od posljedica zaraze novim tipom korona virusa, umrlo 149 osoba, javila je državna televizija.

Time je ukupan broj umrlih povećan na 1.284, dok je broj zaraženih veći za 1.046 i iznosi 18.407.

Jahanpur je rekao kako ozdravilo 5.979 osoba.

Novi tip korona virusa u Iranu se pojavio 19. februara, u gradu Qomu, a potom se u veoma kratkom vremenskom roku proširio na cijelu zemlju.

U Iranu svakih deset minuta od posljedica zaraze novim tipom korona virusa umre jedna osoba, tvrdi Kiyanush Jahanpur, glasnogovornik Ministarstva zdravstva te zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

”U Iranu svakih deset minuta zbog korona virusa umre jedna osoba. Svakog sata virusom se zarazi oko 50 osoba“, napisao je Jahanpur na društvenoj mreži te dodao kako građani ozbiljno trebaju shvatiti ove podatke.

Jahanpur je pozvao građane da tokom praznika Nevruza ne putuju niti idu u posjete.

Iran je sponzor šijitskog terorizma u regiji gdje finansira, obučava i naoružava stotine hiljada šijitskih boraca koji se bore u Siriji i koji stoje iza genocida nad muslimanima Sirije. Prema statistici zločina počinjenih prema muslimanima u zadnjih nekoliko godina, Iran, Rusija i Kina su na vrhu liste genocidnih država.

(Agencije / PV)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz