Iranska ambasada u Sarajevu organizira oplakivanje teroriste Kasema Sulejmanija

Objavljeno / ažurirano:

U prostorijama iranske ambasade u Sarajevu u utorak će se održati ”Knjiga žalosti” odnosno zajedničko oplakivanje i divljenje zločinima Kasema Sulejmanija koji je stradao u američkom zračnom napadu ove sedmice.

”Ukoliko se želite upisati u knjigu žalosti povodom mučeničke smrti Generala Sulejmanija, posjetite prostorije Ambasade Irana u Sarajevu, u utorak od 10 do 17 sati”, rekli su organizatori iz organizacije ”Upoznajmo Iran”.

”Ambasada Republike Iran želi vas obavijestiti da će povodom pogibije heroja borbe protiv terorizma, generala Kasima Suleimanija, zapovjednika snaga Kuds, Vojske čuvara Islamske revolucije, u terorističkom i zločinačkom napadu, knjiga žalosti biti otvorena u utorak, 07.01.2020., od 10 do 17 sati”, navodi se u obavještenju.

Iranska televizija Sahar TV danonoćno emitira snimke komemoracija, demonstracija u Iranu te prijetnje Hassana Nasrallata i drugih šiijskih klerika. Ova televizija od 1996. godine ima svoju frekvenciju u Bosni i Hercegovini.

Prisjećanja radi, general Kasem Sulejmani zapovijedao je šiijskim vojnim operacijama na Bliskom istoku. Lično je predvodio ofanzivu na sirijski grad Halep, a u napadu na irački grad Tikrit imao je izravnu američku zračnu podršku. Snosi veliku odgovornost za genocid i masovno protjerivanje Sirijaca, destabilizaciju Jemena i suzbijanje nedavnih narodnih demonstracija u Iraku.

Iako ga Iran predstavlja kao hrabrog ratnika koji se borio protiv cionizma i Amerike, činjenica je da je cijeli svoj život proveo u ubijanju sunnija i širenju iranskog utjecaja u arapskim državama, a u čemu je imao podršku Amerikanaca s kojima je prije dvije godine pokvario odnose, nedugo nakon što je Donald Trump izabran za američkog predsjednika.

Izvor: Ummetpress

NOVO NA SAJTU

Zašto su muslimani izgubili slavu i od čega zavisi Allahova pomoć...

0
Allah je pomogao ashabe, nije prekršio Svoje obećanje, ali su kasnije generacije malo-pomalo počele odstupati od traženih karakteristika, i tad je Svemogući Allah uskratio Svoju pomoć i pobjedu.
islamske teme, islam, fetve

Zlatna sredina

Preporučeni sadržaj

Značenje tevhida el-hakimijjeta

0
Pitanje: Da li možete da mi pojasnite značenje tevhida el-hakimijje. Djeluje mi kao da je to drugi dio tevhida el-uluhijje. Također, čuo sam da...

Islamske teme