Izrael treći put potopio poljoprivredne površine u Gazi

Objavljeno / ažurirano:

Ministarstvo poljoprivrede Palestine saopćilo je kako je Izrael treći put u dvije sedmice pod vodom ostavio poljoprivredne površine na istoku Pojasa Gaze, javlja agencija Anadolija.

U saopćenju ministarstva navodi se kako je Izrael otvorio kanale i branu zbog čega je u naselju Shujaiyyah poplavljeno oko osamsto duluma poljoprivredne površine.

Nenajavljeno otvara brana

Navodi se i kako ova praksa Izraela u velikoj mjeri šteti palestinskim poljoprivrednicima.

Izrael je branu otvorio 5. i 11. januara zbog čega je poplavljeno na stotine duluma poljoprivrednih površina i brojne farme.

Izrael na tom području ima nekoliko brana koje nenajavljeno otvara, a time brojne kuće i imanja u Gazi ostaju pod vodom.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Evo šta su oni imali reći o Kur'anu

0
Cijeli život učenjaka je kružio oko učenja, poučavanja i primjene Kur'ana međutim opet su pred kraj života žalili što mu nisu posvetili čak i...

Islamske teme