Izraelske terorističke snage srušile kuću u kojoj je živjelo 25 Palestinaca

Objavljeno / ažurirano:

Općina Jerusalem koja djeluje u okviru Izraela srušila je još jednu palestinsku kuću u Istočnom Jerusalemu, pod izgovorom da ne posjeduje građevinsku dozvolu, javlja Anadolu Agency (AA).

Vlasnik trospratne kuće Vail et-Tahhan je u izjavi za AA potvrdio da je kuća izgrađena 1993. godine i da je do sada mnogo puta plaćao kazne i pokušavao dobiti građevinsku dozvolu.

Et-Tahhan je kazao da je u trospratnoj kući živio s 25 članova porodice, dodavši da im nije dopušteno da pokupe lične stvari prije rušenja.

On je istakao da su primorani boraviti u šatorima koje će postaviti na ruševine.

Izraelske vlasti su od početka godine na području okupiranog Istočnog Jerusalema srušile 90 palestinskih kuća.

Lokalne izraelske vlasti odbijaju skoro sve zahtjeve koje Palestinci podnose za izdavanje dozvola za gradnju, a da za to uglavnom ne daju bilo kakvo obrazloženje.

Izraelske vlasti u većini slučajeva i troškove rušenja fakturišu palestinskim vlasnicima.

Palestinska strana tvrdi da je takva praksa sastavni dio plana izraelskih vlasti o jevreizaciji Istočnog Jerusalema.

Palestinski izvori tvrde da su izraelske snage od 1967. godine u Istočnom Jerusalemu srušile više od 5.000 palestinskih kuća.

(AA)

NOVO NA SAJTU

Bez pomaka u pregovorima afganistanske vlade i talibana. Talibani pokrenuli ofanzivu

0
Afganistanska marionetska vlada i talibani ne mogu se složiti oko osnovnih pitanja nakon sedmice pregovora za okončanje dugogodišnjeg rata u kojem su ubijeni deseci...

Preporučeni sadržaj

Afganistanska vojska se povukla iz 9 baza u Logaru, talibani preuzeli...

0
Jedinice afganistanske marionetske vojske povukle su sve svoje snage iz 9 baza u okrugu ”Charh” u pokrajini Logar, zbog straha od ofanzive talibana. Vojska je...

Islamske teme