Categories:

Kina odbila međunarodnu istragu o porijeklu koronavirusa

Navođenje ovako banalnih razloga za odbijanje instrage, potkopava sumnje o odgovornosti Kine za širenje pandemije Covid-19.

Objavljeno / ažurirano:

Kina ne prihvata nezavisnu međunarodnu istragu o porijeklu koronavirusa tvrdeći da je politički motivisana, kazala je ambasadorica Kine u Velikoj Britaniji Chen Wen, prenosi Anadolu Agency (AA).

Govoreći o tvrdnjama da se COVID-19 proširio iz laboratorija u Wuhanu, kineske provincije Hubey, Wen je kazala da ne prihvataju bilo kakvu međunarodnu istragu.

Chen je za BBC izjavila je da su pozivi da se provede takva istraga politički motivirani, prenosi Tanjug.

Ona je rekla da bi takva istraga odvratila kineske vlasti od borbe protiv same pandemije COVID-19.

“Trenutno se borimo protiv virusa i koncentrirali smo sve naše napore u toj borbi. Zašto pričati o istrazi o tome? To ne samo da bi odvratilo pažnju, već bi odvratilo i resurse Pekinga u borbi sa korona virusom”, naglasila je Chen.

Navođenje ovako banalnih razloga za odbijanje instrage, potkopava sumnje o odgovornosti Kine za širenje pandemije Covid-19.

Agencije

NOVO NA SAJTU

Analiza: Kako su talibani nadjačali globalnu supersilu

0
Talibani su blizu da ostvare svoj gorući cilj: američke trupe koje napuštaju Afganistan i uspostava islamske vlade odnosno šerijatog sistema na preostaloj trećini države. Kako bi to postigli, primijenili su nove strategije te postali više otvoreniji i politički angažiraniji prema vanjskom svijetu.
Poslanikovi as sunneti, Muhammed alejhi selam

50 Poslanikovih sunneta

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Tri poruke za preostali dio Ramazana

0
Mnogi ljudi zbog mnoštva ibadeta tokom Ramazan osjete prezasićenost i monoton odnos prema ibadetu, kako to izbjeći, šta znači provesti Noć Kadra u ibadetu i šta ako ujutro moraš na posao i ne možeš cijelu noć ostati budan? Pogledajte tri poruke šejha Ali Hammude u 22. dijelu ramazanskog serijala Ramazan promjena.

Islamske teme