Komandanat Hezbollaha blizak Sulejmaniju ubijen u Libanonu

Popularno na sajtu

Visoki komandant šiijske terorističke milicije Hezbollah zadužen za kontrašpijunažu, Muhammed Ali Junus, ubijen je nakon što su ga u južnom Libanonu ustrijelile nepoznate osobe.

Iranska agencija “Fars” potvrdila je da “Junus” u miliciji bio odgovoran za progon “špijuna i agenata”, ukazujući na nedostatak dodatnih informacija ili detalja o incidentu ili onima koji stoje iza njega.

Kako javljaju aktivisti, Muhammed Ali Junus je bio jako blizak sa Kasimom Sulejmanijem, generalom Iranske revolucionarne garde, koja pod svojom kontrolom drži nekoliko desetina šijitskih milicija koje se bore protiv muslimana Sirije, a čiji broj prelazi brojku od 200000.

Teroristička milicija Hezbollah ima veliki utjecaj u Libanonu i posjeduje vojni arsenal koji prevazilazi mogućnosti libanonske vojske. Nakon izbijanja oslobodilačkog rata u Siriji, milicija je pomiješala snage s Assadovim režimom i odigrala važnu ulogu u mnogim bitkama u Damasku, Homsu, Kalemunu i Halepu.

Hezbollah je protiv sirijskih revolucionara izgubio hiljade boraca, daleko više nego ih je izgubio protiv svog ”najvećeg neprijatelja” Izraela.

Ummet Press

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz