Categories:

Komandanat Hezbollaha blizak Sulejmaniju ubijen u Libanonu

Objavljeno / ažurirano:

Visoki komandant šiijske terorističke milicije Hezbollah zadužen za kontrašpijunažu, Muhammed Ali Junus, ubijen je nakon što su ga u južnom Libanonu ustrijelile nepoznate osobe.

Iranska agencija “Fars” potvrdila je da “Junus” u miliciji bio odgovoran za progon “špijuna i agenata”, ukazujući na nedostatak dodatnih informacija ili detalja o incidentu ili onima koji stoje iza njega.

Kako javljaju aktivisti, Muhammed Ali Junus je bio jako blizak sa Kasimom Sulejmanijem, generalom Iranske revolucionarne garde, koja pod svojom kontrolom drži nekoliko desetina šijitskih milicija koje se bore protiv muslimana Sirije, a čiji broj prelazi brojku od 200000.

Teroristička milicija Hezbollah ima veliki utjecaj u Libanonu i posjeduje vojni arsenal koji prevazilazi mogućnosti libanonske vojske. Nakon izbijanja oslobodilačkog rata u Siriji, milicija je pomiješala snage s Assadovim režimom i odigrala važnu ulogu u mnogim bitkama u Damasku, Homsu, Kalemunu i Halepu.

Hezbollah je protiv sirijskih revolucionara izgubio hiljade boraca, daleko više nego ih je izgubio protiv svog ”najvećeg neprijatelja” Izraela.

Ummet Press

NOVO NA SAJTU

State Department: Rusija širi online dezinformacije o korona virusu

0
Rusija koristi dobro razvijenu online operaciju koja uključuje jedan broj internetskih stranica putem kojih djeluje da izazove konfuziju u vezi korona virusa šireći teorije zavjere...

Preporučeni sadržaj

Egipat odobrio slanje vojske u Libiju, moguć direktni okršaj s turskom...

0
Parlament Egipta odobrio je razmještanje trupa izvan države nakon što je predsjednik ove države Abdel Fattah el-Sisi prijetio vojnom akcijom protiv vojnih snaga u susjednoj Libiji koje imaju podršku Turske, prenosi Al Jazeera English pozivajući se na agencije.

Islamske teme