Kuda se odmećete, o ulemo taguta?!

Popularno na sajtu

Ummet Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, je prolazio i prolazi kroz mnogobrojna iskušenja i poteškoće a posebno u ovom vremenu u kojem su se taguti okačili o njegov vrat i pritisli njegova prsa.

Međutim sva ta iskušenja se daju podnijeti i shvatiti jer dolaze od strane onih od kojih se muslimani ne nadaju nikakvom hajru,


od strane otvorenih taguta koji mrze islam i jasno obznanjuju svoje nevjerstvo ubijajući i potpomažući u ubistvu muslimana, prijateljujući sa kršćanima i jevrejima i boreći se protiv Allahova čista šerijata. Sve to rekoh se da shvatiti jer su oni otvoreni neprijatelji Allaha i Njegova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem.

Međutim ono što je teško shvatiti i što zadaje bolan udarac ummetu Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, jeste činjenica da oni kojima je povjeren emanet znanja i dostavljanja Allahove vjere, stanu na stranu taguta protiv potlačenih naroda. Kada onaj koji je najpreči riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem: ”Neka nikoga od vas ne spriječi strah od ljudi da kaže istinu kada je vidi ili bude njen svjedok”, stane na stranu dželata i postane njegov pomagač. To je upravo ulema taguta o kojoj već poodavno pišemo i na koju poodavno upozoravamo…

I dok je čitav Egipat, pa i čitav svijet, ustao na noge zahtijevajući odlazak jednog od najvećih taguta i faraona koje je historija ikada poznavala, Husnija Mubareka, čovjeka čija je borba protiv muslimana i prijateljstvo sa kršćanima i jevrejima poznata i bližnjem i daljnjem, s druge strane saudijski muftija bez imalo stida i srama istupa sa novom fetvom kako bi ponovo zadovoljio svoga kralja koji nesebično pomaže Mubareka šaljući mu milione dolara u kešu i otvarajući poseban račun kako bi održao svoju vlast i ugušio revoluciju.

Mislili smo da će ovog puta čovjek osjetiti stid i sram pa bar u najmanju ruku zatražiti da Mubarek da ostavku, kao što su uradili neki od njegovih kolega iz vijeća velikih učenjaka, kad ono saudijski muftija revoluciju Egipta naziva fitnom… Subhanallah, pobuna protiv tiranije i tagutizma koji traje 3 decenije je fitna. Kako je muftija brzo podigao svoj glas u odbrani taguta dok s druge strane nismo čuli njegov glas dok se prolijevala krv muslimana u Egiptu.

Gdje je bio tvoj glas, o muftija, kada je od strane tajnih službi na krvoločan način ubijen Halid a potom i doskora Sejjid Bilal u Aleksandriji, što je opet samo kap u moru ubijenih muslimana? Gdje je tvoj glas dok se na stotine hiljada muslimana držalo po egipatskim zatvorima ni zbog čega drugog osim što govore: “Naš Gospodar je Allah.” Gdje je tvoj glas protiv Mubaraka dok je sudjelovao sa jevrejima u pokolju nad stanovnicima Gaze?! Gdje je, gdje je….

Šta je s tobom uradilo znanje kojeg ti je Allah podario? Zar si zaboravio na riječi Uzvišenog:

وَاتْلُ عَلَيْهِمْ نَبَأَ الَّذِيَ آتَيْنَاهُ آيَاتِنَا فَانسَلَخَ مِنْهَا فَأَتْبَعَهُ الشَّيْطَانُ فَكَانَ مِنَ الْغَاوِينَ

”I kaži im vijest o onome kome smo dokaze Naše dali, ali koji se od njih udaljio pa ga je šejtan dostigao, i on je zalutao…”

Zar si zaboravio na zavjet kojeg su učeni dali Allahu:

وَإِذَ أَخَذَ اللّهُ مِيثَاقَ الَّذِينَ أُوتُواْ الْكِتَابَ لَتُبَيِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلاَ تَكْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاء ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْاْ بِهِ ثَمَناً قَلِيلاً فَبِئْسَ مَا يَشْتَرُونَ

”A kada je Allah uzeo obavezu od onih kojima je Knjiga (tj. znanje, jer je u Knjizi znanje) data da će je sigurno ljudima objašnjavati da neće iz nje ništa kriti, oni su je, poslije, za leđa svoja bacili i nečim što malo vrijedi zamijenili; a kako je ružno to što su u zamjenu dobili!”

Zašto, ako već nisi htio reći istinu nisi prešutio neistinu pa da zlo bude manje i musibet lakši?

Muftija je u svojoj hutbi kritikovao medije koji pokrivaju revoluciju u Egiptu i prenose događaje i sliku sa terena nazivajući ih zulumćarima. Da muftija, to je ono što je još trebalo Mubareku, odsustvo medija kako bi na miru mogao poklati svoj narod.

Kraljevski muftija se ni ovdje nije zadržao već se počeo ismijavati sa svima koji imaju imalo znanja o onome što se dešava u Egiptu, opisujući Egipat kao jaku i stabilnu državu koja živi u ekonomsom procvatu, a istinu je rekao Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kada kaže: ”Kada se ne stidiš radi šta hoćeš”

Zar muftija ne zna da u toj zemlji koja živi u ekonomskom procvatu 45% stanovništva živi u bijedi i siromaštvu a 20 miliona Egipćana živi na groblju ?!!

Istinu je rekao Abdullah ibn Mubarek

A šta je drugo pokvarilo vjeru

Do vladari i loši učenjaci

Kuda se odmećete, o ulemo taguta?!

Napisao: Sarim Meslul

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz