Ministarstvo odbrane Ukrajine: U gradu Buča se dogodila nova Srebrenica (VIDEO)

Popularno na sajtu

Ministarstvo odbrane Ukrajine objavilo je da se u ukrajinskom gradu Buča dogodila “nova Srebrenica”.

“Nova Srebrenica. Ukrajinski grad Buča je nekoliko sedmica bio u rukama ruskih životinja. Lokalni civili su nasumično ubijani, neki s vezanim rukama na leđima, a njihova tijela razbacana po ulicama grada”, navodi se u objavi Ministarstva odbrane na Twitteru.

Objavljen je videosnimak na kojem se vide beživotna tijela na ulici, prenosi Anadolija.

Mihail Podoljak, zamjenik šefa Ureda predsjednika Ukrajine, također je objavio da su u gradu Buča, koji je ukrajinska vojska stavila pod kontrolu, pronašli ubijene civile s rukama vezanim na leđima.

Još uvijek nije poznat tačan broj izmasakriranih civila u ovom zvjerskom pohodu Rusa. Video snimci koji su urađeni nakon povlačenja Rusa, zaista podsjećaju na srpski genocid u Srebrenici i BiH: masovne grobnice, tijela ubijenih i izmasakriranih civila po ulicama i avlijama, tijela smrskana tenkovima i oklopnim vozilima… što sve prikazuje video snimak u prilogu. U svom zvjerskom iživljavanju nad civilima, Rusi su minirali mnoga tijela ubijenih civila.
Upozorenje: Vide sadrži uznemirujuće scene!

The Russian Peace, beware Eastern Europe you might be next. from UkraineWarVideoReport

Ukrajina je od ruskih snaga preuzela cijelu regiju Kijev, objavili su u subotu ukrajinski mediji, pozivajući se na Ministarstvo odbrane Ukrajine.

“Irpin, Buča, Hostomel i cijela regija Kijev oslobođeni su od osvajača [Rusije]”, objavila je zamjenica ukrajinskog ministra odbrane Hanna Maliar na Facebooku, prenijela je državna novinska agencija Ukrinform.

Agencija je objavila da su ukrajinske snage tokom posljednjeg dana preuzele više od 30 naselja od ruskih snaga.

Pitanje koje ostaje razumnom: Ako Rusi na ovaj način ubijaju i masakriraju “pravoslavnu braću” Ukrajince, kako li su tek postupali sa muslimanima Čečenije i Sirije nad kojima su počinili genocid.

Detaljnije o ruskom genocidu čitaj ovdje.

(Agencije/PV)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz