Palestina: Hladnokrvno ubistvo žene od strane židovskog vojnika

Objavljeno / ažurirano:

Hadil el-Hašlamun, 18-godišnja Palestinka upucana je tri puta od strane židovskog vojnika, nakon čega je ostavljena da ranjena stoji pola sata na ulici, dok su za to vrijeme židovski doseljenici uživali u prizoru njenog umiranja, izvjestili su mnogobrojni palestinski mediji i aktivisti prilažući fotografije i video snimke događaja.

Židovski zvaničnici su u pokušaju da opravdaju zločin izjavili da je djevojka htjela napasti vojnike, te da je upucana.

Međutim, fotografije i video snimci sa mjesta događaja, isključuju bilo kakav scenario o namjeri djevojke da napadne vojnike, jer se djevojka nakon što je židovski vojnik uperio oružje u nju, okrenula u namjeri da se udalji (pobjegne).

Prije nekoliko sedmica, svijet su šokirale fotografije židovskog vojnika koji hapsi palestinskog dječaka sa gipsom na ruci.


Palestinka upucana od strane židovskog vojnika u Hebronu

(Agencije / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Preporučeni sadržaj

Šejh Tarifi o istinskoj slobodi i svrsi ovosvjetskog života

0
- Stvarna sloboda podrazumijeva robovanje samo Allahu i nikome više mimo Njega. Tumačenje slobode kao dozvole izlaska van okvira naredbi i zabrana koje je Allah...
Poklon bolesniku

Poklon svakom bolesniku

Islamske teme