Categories:

Sirija: 75 pobunjeničkih boraca koje je trenirala Amerika ušlo u Siriju

Objavljeno / ažurirano:

75 pripadnika proameričke pobunjeničke FSA skupine “Divizija 30”, ušlo je ovih dana iz Turske u Siriju u konvoju vojnih vozila i uz američku zračnu podršku, izvještavaju mnogobrojni sirijski aktivisti i mediji.

Divizija 30 je jedna od rijetkih pobunjeničkih skupina koja otvoreno priznaje da prima pomoć od Amerike. Glavna misija Divizije 30 je borba protiv džihadista.

Prvo prispjeće proameričkih boraca prije više od mjesec dana završilo je bezuspješno jer su pripadnici ove skupine uhapšeni od strane Džebhetun-nusre, dok oko prispjeća novih boraca postoje nekonzistentni izvještaji: dok glasnogovornik grupe Hassan Mustafa potvrdjuje da su neki pripadnici grupe stigli i da su rasporedjeni u Tel Rifatu, dotle borci i aktivisti Džebhetun-nusre izvještavaju da se i ovaj pokušaj završio poput prethodnog.

Interesantno je napomenuti da je Twitter isključio račune svih aktivista koji su izvijestili o neslavnom koncu novoprispjelih boraca Divizije 30.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Libijski tagut Haftar hvali murdžije i poziva ih da ne pokazuju...

0
Libijski zločinac general Halifa Haftar prošle sedmice posjetio je medhalijske brigade koje ratuju u njegovim redovima, poručujući im da ne pokažu milost u napadima...

Preporučeni sadržaj

Islamske teme