Palestina: Židovski okupatori zatvaraju 30 škola u Jerusalemu

Popularno na sajtu

Trideset privatnih škola u Istočnom Jerusalemu se suočava sa zatvaranjem osim ako ne plate kaznu od milion dolara koju su im nametnule “izraelske vlasti,” prenosi Worldbulletin (WB).

Takozvano “izraelsko” Ministarstvo za obrazovanje kaznilo je desetine palestinskih škola prošle godine i prijeti da će pozatvarati škole ako iste ne plate kazne.

U septembru 2013., “Izrael” je prekinuo podršku palestinskim nastavnicima. “Izrael” je rekao da kazna proizilazi iz poreza koji nije plaćen od strane palestinskih škola.

Škole se bore da isplate plate nakon rezova. Roditelji i učenici se sada boje da neće biti u stanju da nađu školu za sljedeću školsku godinu.

Upravnik škole Kuds Arab al-Furkan, Sajil Muhamed Ali, rekao je da je glavni razlog zatvaranja škola palestinski nastavni plan i program.

Muhamed Ali je rekao da palestinske škole ne koriste knjige izdane od strane “Izraela”, i umjesto toga koriste knjige izdane od strane palestinskih vlasti.

“Izrael ima u cilju da preuzme naše škole i da uspostavi obrazovanje koje služi sukladno izraelskim interesima. Ako ne platimo kazne, 30 škola će biti zatvoreno sljedeće godine,” dodao je.

Osnovna škola Al-Furkan mora naći milion dolara da spriječi zatvaranje. Rukovodstvo škole sada čeka ruku pomoći za svoje škole, stoji na kraju izvještaja WB-a.

Priprema: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz