Ramzan Kadirov navodno stigao u Ukrajinu, Geraščenko ga pozvao da se ne skriva u podrumu

Popularno na sajtu

Prema izvještajima koje dijele ukrajinski mediji, predsjednik Čečenije Ramzan Kadirov navodno je doveden u Ukrajinu na zahtjev ruskog teroriste Vladimira Putina.

Kadirov se nalazi u podrumu u Kijevskoj oblasti na granici sa Bjelorusijom, odakle nastoji podići moral svojim banditima koji su pretrpjeli katastrofalne gubitke kada se njihov konvoj našao u ukrajinskoj zasjedi prije nekoliko dana.

Ovo je objavio savjetnik šefa Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko.

“Naš izvor javlja da je Kadirov stigao u Kijevsku oblast. Nalazi se u blizini Ivankova, krije se od naših specijalaca. Uskoro će se vratiti u Rusiju”, piše informativni telegram kanal Ivankov.

Geraščenko je, komentarišući tu informaciju, pozvao Putinovog pješadinca (kako se sam voli zvati) da se ne skriva u bunkerima, već da izađe u borbu.

“Nisam uzalud pozvao Kadirova da dođe u Ukrajinu. Ali nismo se složili oko ovoga, Ramzane. Ne bi trebalo da se skrivaš u podrumu u udaljenom Ivankovu. Popni se na tenk i juriš na Kijev. Pokaži se, Ramzane, i ne skrivaj se kao pacov u podrumima”, napisao je savjetnik šefa Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine.

putin-kadirov
Velika romansa između ruskog teroriste Putina i njegovog lovačkog psa Kadirova

Dana 13. marta na kanalima i profilima socijalnih mreža koje vode pristalice Kadirova, pojavio mreži se pojavio snimak na kojem se Ramzan navodno nalazi na teritoriji Ukrajine. Nema potvrde ove informacije. Postoje i dokazi da je video mogao biti snimljen u Bjelorusiji na granici s Ukrajinom.

Fjodor Venislavski, član Komiteta za nacionalnu bezbjednost i odbranu Ukrajine, govorio je o ulozi Kadirovaca u Ukrajini. On je naveo da je Kadirovcima povjerena uloga Staljinovih baražnih odreda, koji bi trebali pucati na one koji odluče da se povuku ili pobjegnu iz Ukrajine.

Kavkaz-Centar/Ummet Press/PV

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz