Raspirivači mržnje, lažovi i huškači iz genocidne tvorevine Republike Srpske

Objavljeno / ažurirano:

“Vehabije pritajena prijetnja”, “Vehabije na Vlašiću vježbaju gađanje”, “Teroristi ciljaju i BiH”, samo su neki od naslova koji posljednjih nekoliko dana vrište s naslovnica printanih medija u Republici Srpskoj.

Nećemo reći ništa novo konstatacijom da je Bosni i Hercegovini, kao i svakoj drugoj zemlji u svijetu, teško postaviti hermetičke brane i u potpunosti se izolirati od sigurnosne opasnosti kao globalne pojave.

Nema prijetnji

No, jednako opasna i pogubna za međunacionalno povjerenje i potpunu stabilizaciju odnosa u BiH je ova nova u nizu tendencioznih medijskih kampanja pokrenutih iz RS. Cilj je, valjda, svako malo etiketirati cijeli jedan narod i kontinuirano “upozoravati” da jedina opasnost od terorizma u BiH vreba “od radikalnih islamista” i “grupa povezanih s Bošnjacima”, čak i dijelom struktura vlasti!?

Bilo bi, istovremeno, suludo baviti se svakog dana sitnim seoskim prevarantom iz Maglaja Dževadom Galijaševićem, glavnom medijskom zvijezdom u RS, kojem raste centimetar po centimetar nosa iznoseći gomilu laži i “saznanja” o terorističkim prijetnjama koje dolaze od naroda kojem pripada.

Samo po sebi se, stoga, nameće pitanje zašto sigurnosne strukture ne pošalju svoje ljude na Vlašić, Ozren, Krajinu, Bihać, Zenicu i sva druga mjesta koja Galijašević i ostali “eksperti” za terorizam kontinuirano spominju kao baze za obuku terorista?!

Odgovor glasi: Zato što ne postoje takva operativna saznanja sigurnosnih i obavještajnih struktura u BiH! Jer, da postoje, zar bi država, kakva god da je, dozvolila da njenom teritorijom, kako to tvrde junaci izmišljenih priča, naoružane do zuba špartaju radikalne grupe, u svakom trenutku spremne na sumanute terorističke akcije?!

Skretanje pažnje

Vjerovatno ćemo jednog dana saznati zašto se do sada država još nije pravno obračunala s Galijaševićem i društvom, koje kontinuirano čine krivična djela raspirivanjem vjerske i nacionalne mržnje, klevetama i uvredama pojedinaca, grupa, pa i cijelog jednog naroda?

Možda ćemo dobiti barem dio odgovora razmislimo li o tome bi li se pojedinci za koje rade ovi plaćenici (i sve njihove federalne kolege po “zanatu”), tako dugo održali u vlasti, uprkos sve gorem životnom standardu običnog čovjeka, da nije kampanja koje nam trebaju svakodnevno skretati pažnju s priča o obećanom boljem životu, koji nikako da dođe.

(Avaz)

Obrada: Put vjernika

Novo na sajtu

Putin Erdogan Rouhani

Rusija, Iran i Turska dogovorili ustavnu komisiju za Siriju

Lideri Rusije, Irana i Turske objavili su sinoć kako su dogovorili formiranje komisije zadužene za izmjenu sirijskog Ustava kao dio političkog rješenja za rat...

Iskušenja srca

grijesi ogranicavaju um

Grijesi su uzrok ograničenja uma

Preporučeni sadržaj

Post

Post 10. muharrema – dana Ašure

Post ovog mubarek dana ima veliku vrijednost, kao što je u hadisu od Ebu Katade, radijallahu anhu, od Vjerovjesnika, sallallahu alejhi we sellem: “Za...

Islamske teme