Razotkriven cilj propagande o „sex džihadu“: Asad iznio „dokaz“

Objavljeno / ažurirano:

Prošlog četvrtka je tunižanski ministar unutrašnjih poslova izjavio kako mlade Tunižanke idu u Siriju voditi tzv. “sveti seksualni rat”, džihad al-nikah, kako ga nazivaju, da bi time „zadovoljile seksualne potrebe islamskih boraca“.

To se dogodilo dan nakon što je ministar imao sastanak sa iranskim ambasadorom u Tunisu.

Imajući u vidu podatke kojima je raspolagao, Put vjernika je pisao o ovom događaju upozoravajući čitaoce da propagandu o „džihadu al-nikahu“ finansira direktno Iran sa ciljem da se ponize čestite vjernice i degradiraju mudžahidi koji se bore protiv iranskog štićenika Asada.

Neki posjetioci našeg portala su nam zamjerili tvrdeći da Asad i Iran nemaju ništa sa ovom propagandom.

Međutim, sam Asad je ubrzo pokazao da iza gnusne propagande o „seks džihadu“ stoji niko drugi do Iran.

Naime, sirijski web sajtovi danas izvještavaju o emisiji koju je emitovana na državnom kanalu a koja navodno govori o sirijskom slučaju „seks džihada“. Akter je ovog puta borac Oslobodilačke vojske Sirije (OVS), koji je, kako to tvrde mediji pod kontrolom Hemijskog Asada, silovao rođenu kćerku „u ime seks džihada“.

Kao „dokaz“ prljavi terorista i mezimac ajatollaha Hameneia, Adolf Asad, iznio je pred TV kamere 16-godišnju djevojku (na slici iznad) koja je, naravno pod prisilom, tvrdila kako ju je otac, borac OVS-a, prisiljavao da praktikuje „seks džihad“ i da ju je i sam silovao.

I dok se čestitim vjernicima prevrće utroba od poganluka i prostakluka poteklih iz šiitskih sektaških glava, mnogima ne promiče činjenica da Asadova, tj. iranska propagandna mašinerija do sada nije koristila ove podmukle optužbe na račun sirijskih revolucinara, sve dok se slične optužbe nisu pojavile u Tunisu.

Tako je u stvari raskrinkana još jedan podmukla šiitska propaganda koja direktno pogađa u srce svakog iskrenog muslimana.

Prije ovoga su šijje lansirale propagandu kojom su Aišu radijAllahu anhu, nazvali bludnicom. No kako se islamski svijet ne bi pobunio protiv šiitskog Irana, propaganda je lansirana daleko od Irana – u Londonu, gdje u nekoj rupi sada živi Jasir el-Habis, šiitski misionar koji je svojim jezikom, ne koristeći se tukjom, vrijeđao Aišu, radijAllahu anhu.

I zaista, historija duga 1400 godina je pokazala da su najveći neprijatelji islama i muslimana upravo šijje, koji su se stoljećima borili protiv hilafeta i koji su bili saveznici Mongola, Tatara i krstaša u njihovim krvavim pohodima na islamski svijet.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Sirija: Dževlani u Džebelu-Zaviji otkrio svoju prošlost i osobni identitet

0
Ebu Muhammed el-Dževlani, osnivač Džebhetun-Nusre a potom Tahriru-Šama te dugogodišnji vojni zapovjednik sirijske pobune, otkrio je svoju prošlost i osobni identitet na sastanku s plemenskim vođama i stanovnicima Džebelu-Zavije.

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Teravih namaz – 8, 20 ili 39 rekata

0
Pojedine osobe kažu da klanjaju na određeni način teraviju jer je to sunnet Poslanika sallallahu alejhi ve sellem ali da li je to samo stvar u imitiranju broja rekata koji je on klanjao ili je to zbilja po Sunnetu pogledajte u 28. nastavku serijala Ramazan promjena.

Islamske teme