Categories:

SAD šalje radarske sisteme kako bi unaprijedio odbranu Saudijske Arabije

Objavljeno / ažurirano:

Pentagon je naveo da planira poslati četiri radarska sistema, bateriju za rakete “Patriot” i gotovo dvije stotine ljudi kako bi se unaprijedila odbrana Saudijske Arabije nakon najvećeg napada ikada na naftna postrojenja te zemlje.

Pentagon je prošle sedmice objavio da planira poslati dodatne snage u Saudijsku Arabiju nakon napada 14. septembra, za koje je Washington okrivio Iran.

Američka vojska je u saopćenju navela da će uložiti dodatna sredstva kako bi se “pripremila da izvodi naredbe”, što znači da bi mogla biti mobilizirana brže u krizi.

Za napad optužili Iran

Ovo uključuje dvije dodatne raketne baterije za “Patriot” i odbrambeni raketni sistem THAAD.

SAD i Saudijska Arabija za napad 14. septembra, koji je ispočetka prepolovio saudijsku proizvodnju nafte, već su optužili Iran.

Odgovornost za napad preuzeli su pobunjeni Husi, koji se u Jemenu bore protiv koalicije predvođene Rijadom.

Izvor: Al Jazeera i agencije

NOVO NA SAJTU

Afganistan: Talibani srušili neprijateljski vojni helikopter u Takharu

0
Vojni helikopter Mi-17 koji pripada afganistanskoj marionetskoj vojsci srušen je u sjevernoj pokrajini Takhar, rekli su izvori bliski talibanima. ”Helikopter je srušen dok je nadlijetao...
izrael u blokadi

Izrael u blokadi

abdest

Nedoumice u vezi s abdestom

Preporučeni sadržaj

Sto slabih i izmišljenih hadisa (4)

0
Hadis 61: Pripazite se pronicljivosti vjernika jer on gleda Allahovim nurom. Hadis je slab. Pogledaj: Tenzihuš-šeri’a 2/305, Mevdu’at od Saganija 74. Hadis 62: Dunjaluk je...

Islamske teme