SAD šalje radarske sisteme kako bi unaprijedio odbranu Saudijske Arabije

Objavljeno / ažurirano:

Pentagon je naveo da planira poslati četiri radarska sistema, bateriju za rakete “Patriot” i gotovo dvije stotine ljudi kako bi se unaprijedila odbrana Saudijske Arabije nakon najvećeg napada ikada na naftna postrojenja te zemlje.

Pentagon je prošle sedmice objavio da planira poslati dodatne snage u Saudijsku Arabiju nakon napada 14. septembra, za koje je Washington okrivio Iran.

Američka vojska je u saopćenju navela da će uložiti dodatna sredstva kako bi se “pripremila da izvodi naredbe”, što znači da bi mogla biti mobilizirana brže u krizi.

Za napad optužili Iran

Ovo uključuje dvije dodatne raketne baterije za “Patriot” i odbrambeni raketni sistem THAAD.

SAD i Saudijska Arabija za napad 14. septembra, koji je ispočetka prepolovio saudijsku proizvodnju nafte, već su optužili Iran.

Odgovornost za napad preuzeli su pobunjeni Husi, koji se u Jemenu bore protiv koalicije predvođene Rijadom.

Izvor: Al Jazeera i agencije

NOVO NA SAJTU

brige, tuga

Šest načina kako otkloniti brige

Kako bih ti pomogao u čišćenju srca, a Allaha molim da pomogne tebi i meni, navest ću ti nekoliko načina njegova čišćenja: 1. Donošenje salavata...

Preporučeni sadržaj

Dzamija pretvorena u staluvideo

Genocid nad muslimanima Kine: Kinezi džamije pretvaraju u štale za životinje

Teroristička komunistička vlast u Kini decenijama naočigled svijeta sprovodi školski primjer genocida nad muslimanima Istočnog Turkistana, okupirane muslimanske zemlje koja je danas u sastavu...

Islamske teme