Categories:

Saudijska Arabija šalje dodatnih 4 milijarde dolara egipatskom sekularnom režimu

Objavljeno / ažurirano:

Saudijska Arabija treba da isporuči egipatskom režimu do 4 milijarde dolara dodatne pomoći u obliku depozita u centralnoj banci i naftnih proizvoda, izvjestile su egipatske državne novine Al-Ahram u četvrtak.

Citirajući neimenovane ministarske izvore, novine su rekle da će paket biti razrađen u toku posjete egipatskog premijera Hazema el-Beblavija Saudijskoj Arabiji sljedeće sedmice, prenosi turski Hurriyet.

Dok sirijski narod umire od gladi zatočen u koncetracione kampove  arapskog hitlera, zaljevske monarhije obasipaju egipatski režim sa milijardama dolara.

Egipat će u narednim danima objaviti detalje drugog paketa podsticaja od kad je svrgnut Muhamed Mursi, vođa Muslimanskog bratstva, rekao je ministar financija u četvrtak.

Osim Saudijske Arabije, od zaljevskih država, egipatski sekularistički vojni režim generala el-Sisija zdušno pomažu i Ujedinjeni Arapski Emirati koji su jedni od najžešćih protivnika bilo kakvog oblika islamske vlasti.

Priprema: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Evo šta su oni imali reći o Kur'anu

0
Cijeli život učenjaka je kružio oko učenja, poučavanja i primjene Kur'ana međutim opet su pred kraj života žalili što mu nisu posvetili čak i...

Islamske teme